3 sfaturi pentru un păr sănătos

Majoritatea oamenilor nu au încă o rutină pentru îngrijirea părului, iar aceasta, la fel ca cea de îngrijire a pielii, este esențială dacă dorim ca părul nostru să arate frumos și sănătos tot timpul. Procesul de găsire a rutinei potrivite poate fi destul de dificil, în special pentru că există numeroase opțiuni pentru același efect sau tip de păr. Iată câteva sfaturi pentru un păr bogat și sănătos.

1. Spală părul regulat

Spălarea în mod regulat a părului asigură faptul că scalpul și părul sunt curate. Totuși, cât de des ar trebui să cureți părul depinde de tipul de păr și de preferințele personale. Dacă părul tău este uscat, limitează spălarea acestuia la 2 ori pe săptămână, însă dacă ai părul mai gras, spălarea acestuia în zile alternate poate fi de ajutor. De asemenea, și șamponul folosit are un efect foarte mare asupra bunăstării părului, iar de preferat ar fi un șampon fără chimicale. Șampoanele care conțin sulfați și parabeni pot să cauzeze iritații ale pielii pe termen lung, de aceea sunt de evitat.

2. Schimbă-ți dieta

„Ești ceea ce mănânci” se potrivește și în cazul îngrijirii părului deoarece părul este compus din proteine și aminoacizi. Acesta are nevoie de o nutriție corespunzătoare pentru a crește și a se întreține singur. Totodată, și hidratarea joacă un rol important în procesul de îngrijire a părului deoarece hidratarea, atât interioară, cât și exterioară, reprezintă cheia pentru un păr bogat și sănătos.

3. Evită dușurile fierbinți și stresul

Dușurile cu apă fierbinte îndepărtează uleiurile naturale din scalp, lăsându-l uscat. Cele mai eficiente dușuri sunt cele cu apă rece, însă acestea nu sunt potrivite pentru toți oamenii. De asemenea, multe persoane nu iau în considerare stresul atunci când se întreabă de ce părul lor nu arată bine. Stresul poate să cauzeze pierderea părului și, în general, păr nesănătos.

Dacă te confrunți cu un păr nesănătos și lipsit de vitalitate, ar trebui să consulți un medic pentru a începe un tratament cu biotină. Studiile arată că biotina ajută la îmbunătățirea calității părului.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here