3 lucruri de care trebuie să ții cont când vrei să investești

Dacă de ceva timp ideea de investiție la bursa de valori îți făcea cu ochiul, însă nu ai avut niciodată curajul să faci ceva în acest sens deoarece nu ai știut exact bazele acestui proces și ce trebuie să faci mai exact pentru a obține profit, acest articol este perfect pentru a începe și îți oferă câteva sfaturi esențiale de care trebuie să ții cont.

1. Investiția la bursa de valori vine cu riscuri

În timp ce investiția la bursa de valori este considerată o strategie de investiție sigură pe termen lung, nimic nu este garantat, întrucât piața este volatilă, în special pe termen scurt, și poate oscila între extreme. De asemenea, poate fi tentant să investești totul într-o companie tânără care are potențial, sperând că va deveni una renumită și de succes, însă și acest lucru este riscant, deoarece nu există nicio metodă sigură prin care poți să știi dacă va fi de succes sau nu, riscând să pierzi totul.

2. Dividende

Majoritatea acțiunilor cumpărate îți vor aduce un profit – mai mic, ce-i drept – numit dividende. Acestea reprezintă o sumă mică de bani pe care compania le plătește acționarilor, însă acestea se pot aduna din ce în ce mai mult, în special dacă ai investit mai mulți bani. Totodată, companiile pot să mărească, să micșoreze sau să elimine dividendele, în funcție de starea financiară.

3. Stabiliește un buget pentru investiții și un moment în care să investești

Suma minimă pentru a investi la bursa de valori depinde de prețul acțiunilor, unele mai ieftine, altele mai scumpe. Nu trebuie să investești mulți bani pentru început, fiind importantă familiarizarea cu acest concept. Sfatul tipic atunci când vine vorba de acțiuni este de a cumpăra ieftin și de a vinde scump. Totuși, în practică, poate fi dificil să estimezi momentul în care este cel mai bine să cumperi sau să vinzi, iar dacă dorești să investești pe termen lung, este de înțeles să continui să cumperi, indiferent de cum arată piața la momentul respectiv.

Ceea ce este recomandat pentru începători este să cumpere și să țină, nu să vândă. Scopul oricărui investitor este de a cumpăra ieftin și de a vinde mai departe mai scump, însă este mai bine să faci acest lucru atunci când ai un portofoliu de investiții diversificat.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here