Ce se întâmplă dacă dormi 8 ore pe noapte

Un studiu arată că dormitul timp de 8 ore pe noapte nu este un lux, ci o necesitate dacă vrem să avem o rutină zilnică sănătoasă. Lipsa de somn poate să afecteze atât sănătatea mentală, cât și cea fizică și emoțională. Iată ce se întâmplă dacă începi să prioritizezi somnul și dormi 8 ore pe noapte.

1. Vei putea învăța lucruri noi mai rapid – noi cercetări au demonstrat faptul că creierul procesează informația nouă în timp ce dormim, astfel că mintea și corpul nostru sunt mai productive pe timpul zilei dacă se odihnesc corespunzător în timpul nopții.

2. Vei deveni mai atent – atunci când te odihnești destul pe o perioadă constantă, abilitatea de a rezolva probleme, de concentrare și atenție funcționează la capacitate maximă, astfel luând decizii mai rapid și mai ușor.

3. Pielea ta va fi mai sănătoasă – pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului uman, iar orice schimbare în rutina normală o va afecta într-un fel sau altul. Aceasta este expusă la raze UV, praf și soare în fiecare zi, iar atunci când dormim, aceasta se repară singură, acest lucru fiind posibil doar dacă odihna este corespunzătoare.

4. Ești mai puțin predispus la diabet – somnul are rol în reglarea nivelului de glucoză, iar un ciclu de somn mai mic de 8 ore pe noapte va face ca corpul să proceseze glucoza mult mai încet.

Așadar, există multe beneficii în urma unui somn sănătos, însă acestea nu dau la o parte o dietă sănătoasă și sportul. Fără odihnă este greu să ne desfășurăm activitățile de zi cu zi și să fim productivi.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here