Beneficiile ceaiului

Nu contează în ce anotimp ne aflăm, ceaiul poate fi savurat atât rece, cât și cald, iar studiile recente au arătat că acesta poate chiar să îmbunătățească starea de sănătate. Există mai multe tipuri de ceai care sunt foarte populare în toată lumea, nu doar pentru gustul său, ci și pentru beneficiile sale.

Ceaiul reduce riscul de boli de inimă și hidratează corpul

Ceaiul poate să îmbunătățească exponențial circulația sanguină prin reducerea formării cheagurilor de sânge. De asemenea, acesta mai conține și antioxidanți care pot încetini riscul de dezvoltare a unei boli de inimă. Deși apa este considerată a fi principalul fluid care hidratează corpul după o zi lungă și obositoare, câțiva oameni de știință cred că și ceaiul poate fi la fel de eficient. În ciuda faptului că ceaiul conține cafeină, acesta tot este o sursă bună pentru hidratare deoarece reprezintă o sursă de apă.

Ceaiul previne apariția cariilor dentare

O cantitate normală de ceai poate să întărească dinții și să diminueze riscul de a dezvolta carii. Ceaiul este o sursă excelentă de fluor, care poate întări smalțul dinților, iar antioxidanții regăsiți în ceai luptă împotriva bacteriei din gură și previne apariția infecțiilor gingivale.

Ceaiul ajută la digestie

Ceaiurile din plante, în special cele din mușețel, îi pot ajuta pe cei care suferă de sindromul colonului iritabil deoarece este un antispasmodic. De asemenea, ceaiurile din ghimbir sunt foarte populare în cultura chineză și în India, fiind folosite la calmarea amețelii și a durerii de stomac.

Deși ceaiul este benefic pentru majoritatea populației, ceaiurile din plante, în special, pot cauza alergii pentru unii oameni. Beneficiile ceaiului continuă mai departe de cele menționate mai sus, iar o doză zilnică de ceai duce la un creier și un corp sănătos.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here