4 sfaturi pentru unghii sănătoase

Pentru a avea unghii sănătoase și curate este necesar să practicăm o bună igienă a acestora și să nu le uităm atunci când îngrijim restul corpului. Unghiile se pot rupe sau răni foarte ușor, iar folosind câteva metode simple de îngrijire a acestora, unghiile pot redeveni puternice și sănătoase.

1. Menținerea unghiilor uscate și curate

Acest lucru împiedică formarea bacteriilor sub unghie, iar un contact îndelungat cu apa poate contribui la ruperea acestora. Este recomandată purtarea mănușilor de protecție atunci când folosim soluții toxice pentru curățarea suprafețelor, hainelor sau a vaselor.

2. Folosirea unei creme hidratante

Atunci când hidratăm fața sau corpul, putem folosi aceeași cremă și pentru hidratarea unghiilor și a cuticulelor, întrucât și acestea se pot deshidrata și usca. Este recomandată folosirea uleiului de avocado înainte de culcare, aplicat atât pe unghie, cât și pe cuticulă, pentru o hidratare intensă pe timpul nopții.

3. Evitarea roaderii unghiilor și ruperea cuticulelor

Aceste obiceiuri distrug patul unghiei, iar și cea mai mică tăietură de-a lungul unghiei poate să permită bacteriei să intre și să cauzeze infecții. Aceste obiceiuri pot fi oprite prin folosirea unui lac de unghii incolor care are un gust amar sau chiar picant, pentru a împiedica roaderea.

4. Tăierea regulată a unghiilor

Este important să alegem întotdeauna sănătatea unghiei în locul lungimii. Atunci când unghia este scurtă, este mai puțin probabil să se rupă și putem să o păstrăm curată mai ușor. De asemenea, un pas foarte important este dezinfectarea instrumentelor folosite atunci când tăiem unghia pentru a nu dezvolta un mediu prielnic pentru bacterii.

Așadar, este foarte ușor să neglijăm îngrijirea unghiilor, deși acestea fac parte din activitățile desfășurate în viața de zi cu zi, iar tocmai din acest motiv ar trebui să avem mai multă grijă de acestea.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here