De Sărbători, L-ai avut pe Dumnezeu la masă? Gânduri la început de an…

Dragule,

M-am gândit mult la tine în zilele care au trecut, dar nu am vrut să te deranjez. Au fost zile pline, aparte, încărcate de emoție și bucurie, speciale…Au fost zilele acelea în care ți-ai dori să nu mai vină noaptea pentru a petrece cât mai mult timp de calitate alături de cei pe care i-a așezat Dumnezeu în viața ta: părinții, copiii, bunicii, nepoții, prietenii tăi… Pentru că, până la urmă, ce sunt sărbătorile dacă nu prilejuri de a îngădui sufletelor noastre să îmbrățișeze ? Și…să se lase a fi îmbrățișate?

Nu am vrut să intervin sub nicio formă în tihna sufletului tău. Dar, acum, pentru că sărbătorile s-au încheiat, dar încă emoția lor persistă, vreau să-ți transmit câteva gânduri.

Înainte de orice, te întreb: Cum te simți? Cum ți-a fost de Sărbători? Cine a stat în capul mesei tale? Ți-ai adus aminte de Cel pe Care L-am sărbătorit? L-ai avut pe Dumnezeu la masă? Poate îți par a fi exagerate cuvintele mele, dar nu sunt. De Crăciun e ziua de naștere a lui Dumnezeu ca Om și, până la urmă, la o zi ne naștere, cine este cel principal?

Apoi, te mai întreb: În cea de-a doua zi de Crăciun ți-ai adus aminte de mama lui Dumnezeu?  În cea de-a treia l-ai pomenit pe cel dintâi dintre mucenici ?

Mai apoi, în noaptea dintre ani ce ai făcut? Înspre ce ți-ai orientat atenția? Ai privit spre cer doar ca să te bucuri de artificii ?

Ți-am adresat aceste întrebări pentru ca, încercând să-ți gândești răspunsurile, să-ți faci și o idee despre modul în care ai reușit sau nu prea ai reușit să trăiești, în adevăratul sens al cuvântului, Sărbătorile.

Foartea adesea, ritmul grăbit și zgomotul societății în care trăim ne împiedică să simțim cu întreaga noastră ființă măreția momentelor prețioase din viața noastră. În multe privințe, suntem prea puțin pregătiți să întipărim în minte și în inimă înțelesurile luminoase ale acestor sărbători, pentru a făuri, întăriți și inspirați de ele, un viitor mai bun.

Dar, înainte de a privi spre viitor, te invit să gândești puțin la cele care s-au petrecut în anul care tocmai s-a încheiat. Cumpănind cum s-au perindat clipele anului trecut, constați, cu siguranță, că ai avut timp pentru toate: te-ai agitat fugind în dreapta şi-n stânga, cu sau fără rost. Ai lucrat, ai şi visat, ai citit, ai scris, ai plâns, ai râs, ai făcut şi primit daruri. Ai duşmănit, ai iertat, ai clamat sau ai fost năpăstuit. Ai păcătuit, te-ai mai şi căit, într-un cuvânt, ai avut timp pentru toate: să muncești, să contemplezi, să te rogi, să cazi, dar să te şi ridici. M-aș bucura să știu că ai avut un an bun, în care visele tale s-au împlinit, iar bucuria, împlinirea, satisfacția și zâmbetele au fost cele care au împodobit frumos clipele vieții tale. Dar, și dacă nu au fost toate chiar atât de bune și ai fost pus în situația să-ți rescrii parte din vise sau să te desparți de cineva drag, ori ai primit vești care nu ți-au adus bucurie, să știi un lucru, dragul meu: „Întristarea este și o școală a vieții”. Sunt nenumărate studii de psihologie care arată că supărarea îi poate face pe oameni să dorească mai mult, să-și intensifice într-un anumit fel și sens dorințele. Așadar, și dacă amintirea lui 2020 nu-ți aduce bucurie, gândește-te că toate sunt spre binele tău.

Destul despre trecut. Cum vezi viitorul? Ce-ți dorești de la acest nou an? Care sunt dorințele, gândurile, planurile și aspirațiile tale…? Cum înțelegi tu acest timp pe care ți-l oferă Dumnezeu?

Îți reamintesc! Timpul este pentru noi intervalul în care Dumnezeu așteaptă răspunsul nostru la oferta iubirii Sale.

Așadar, te îndemn, dragul meu, ia-L pe Dumnezeu ca Partener Care să te însoțească pe tot parcursul acestui an. Povestește cu El, râzi împreună cu El, plângi pe umărul Lui, împărtășește-I tainele tale, problemele, fricile, dezamăgirile și neîmplinirile tale. Cu siguranță, are cele mai bune soluții și sfaturi pentru tine. Și, da, este Cel Care te poate odihni în adevăratul sens al cuvântului.

Îți doresc un an minunat, în care să te împlinești și să fii bucuros, cu El și cu toți cei dragi ai tăi !

Sus inima și ochii spre cer !

Te îmbrățișez !

Cu drag, zâmbind încrezător, prietenul tău

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here