Tradiții de Crăciun din întreaga lume

Fiecare țară în parte sărbătorește Crăciunul în stil propriu, după propriile gusturi și tradiții. Dacă în România, Crăciunul înseamnă familie, colindă și masă bogată cu mâncăruri pe alese, iată că în alte colțuri ale lumii oamenii sărbătoresc puțin mai diferit.

Japonia

În această țară, masa de Crăciun tradițională este înlocuită de fast-food. Japonezii au și ei un bătrân cu barba albă, însă nu e Moș Crăciun, ci Colonelul Sanders, creatorul KFC. Milioane de familii din Japonia au pe masă în ziua de Crăciun pui prăjit de la KFC, alături de deserturi și băuturi.

Norvegia

Probabil una dintre cele mai neobișnuite tradiții de Crăciun poate fi găsită în Norvegia, unde oamenii își ascund măturile în Ajunul Crăciunului. Acest lucru reprezintă o tradiție care datează de câteva secole, de când oamenii credeau că spiritele rele și vrăjitoarele ies la vânătoare în Ajun, căutând mături pe care să le folosească la zburat. Și în prezent, acest lucru se practică în casele din Norvegia, oamenii ascunzând măturile pentru a nu fi furate.

Canada

Canadienii iubesc să-și decoreze casa, atât în interior, cât și în exterior, să trimită felicitări de Crăciun rudelor și prietenilor și să schieze în ziua de Crăciun, dacă este zăpadă. De asemenea, în Toronto există încă din anul 1913 o paradă dedicată Crăciunului care poate fi urmărită și de la televizor. Totodată, în Canada este obișnuit pentru familii să facă fursecuri și turtă dulce, iar mai apoi să facă schimb cu alte familii.

Africa de Sud

Crăciunul în Africa de Sud vine vara, iar de aceea oamenii merg la camping și să colinde. Aceștia împodobesc și bradul, decorându-l cu diferite ornamente făcute de ei și merg la biserică în ziua de Crăciun. În restul zilei, aceștia se vizitează reciproc sau merg în excursii. Majoritatea familiilor se întâlnesc pentru a găti masa tradițională care constă în fripturi și cârnați, urmați de desert, de obicei budincă.

Deși țările au tradiții și obiceiuri de Crăciun diferite, toți oamenii au în suflet aceleași gânduri bune și veselie și petrec această sărbătoare împreună cu familia și prietenii.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here