Cum afectează ambalajul unui produs decizia de cumpărare?

În prezent există o diversitate foarte mare de produse care satisfac aceeași nevoie, deci cum alegem produsul cel mai potrivit pentru noi? În aceste momente de nehotărâre intervine ambalajul produsului, care de multe ori reprezintă factorul decisiv în decizia de cumpărare.

Prima impresie contează

Atunci când rafturile sunt pline de produse care arată similar, dar aparțin de brand-uri diferite, ambalajul produsului poate face diferența. Studiile arată că cel puțin 75% din decizia de cumpărare este influențată de ambalajul produsului, ceea ce înseamnă că, uneori, ambalajul este aproape la fel de important ca și conținutul. Evident, cea mai ușoară modalitate prin care produsul atrage atenția consumatorului este culoarea acestuia, reprezentând cel mai direct mod prin care un produs se diferențiază de altele. De asemenea, un ambalaj prietenos cu mediul poate să atragă mai mulți consumatori în ziua de astăzi.

Calitatea ambalajului

Majoritatea consumatorilor ar cumpăra din nou un produs de la un anumit brand dacă acesta ar veni într-un ambalaj premium. Totodată, consumatorii pot deveni astfel și un canal de promovare, pentru că aceștia sunt mai tentați să posteze poze cu ambalajul produsului pe rețelele de socializare sau să le împărtășească cu familia sau prietenii.

Ambalaj familiar

76% din deciziile de cumpărare se fac în magazin, acest fapt datorându-se percepției cumpărătorului asupra brand-ului, experienței trecute și preferinței. De obicei, consumatorii preferă produsele cele mai populare, cele în care au încredere. Totuși, produsele nou ieșite pe piață, care nu au o clientelă deja formată, pot ieși în evidență prin oferirea de produse de calitate, cu un ambalaj diferit și care să atragă atenția, având un logo și un slogan ușor de reținut.

Prin urmare, ambalajul contează într-o măsură mai mare decât ne-am așteptat, însă ce poate face diferența este calitatea produsului.  Un consumator va cumpăra din nou un produs dacă atât produsul, cât și ambalajul sunt pe gustul său.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here