Primarul Călin Bibart s-a întâlnit la Arad cu Ambasadorul SUA în România

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț a primit ieri vizita Excelenţei Sale, domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Discuțiile de la sediul Primăriei Municipiului Arad, au vizat în special posibilitățile de extindere a relațiilor economice dintre municipiul și județul Arad și investitori din Statele Unite ale Americii. De asemenea nu a fost omis nici subiectul referitor la criza generată de pandemia de COVID.

La întâlnire a participat şi Ionel Bulbuc, vicepreşedinte CJ Arad.

„Suntem onorați să primim vizita Excelenței Sale, domnului ambasador, care a considerat Aradul un punct de referință important în periplul domniei sale în vestul României.

Am avut o discuție pe diferite teme, de la cele economice până la cele culturale, și evident, din păcate, am discutat despre situația pandemică.

 Îi mulțumesc public pentru vizita pe care ne-a făcut-o, pentru timpul acordat și sunt convins că rămâne cu o imagine plăcută și frumoasă despre orașul și oamenii locului și că va reveni de fiecare dată cu drag.

 Din punctul nostru de vedere, îl așteptăm întotdeauna și în calitate oficială și în calitate neoficială, ca un prieten al Aradului, al României, al românilor, al arădenilor, indiferent de confesiune, etnie, naționalitate.

Sunt sigur că ne privește pe toți cu același respect, cu care îl privim și noi la rândul nostru.

Domnule ambasador Zuckerman, vă mulțumim încă o dată!”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

„ Am discutat în această după-amiază despre dezvoltarea municipiului și județului Arad, dar și a vestului țării.  Prioritară este infrastructura rutieră și de cale ferată. Continuăm să întărim relațiile bilaterale dintre România și America.  În ultimii ani s-au făcut pași importanți dacă este să ne gândim numai la investiția de la Cernavodă. 7 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari împrumuturi acordate vreodată de Banca Americană EXIM US. Această investiție va face din România cel mai mare producător și exportator de energie din Europa. Nu este singurul domeniu în care dorim să ne implicăm. Vom sprijini România la dezvoltarea industriei, a sectorului agricol.  Sperăm să urmeze 4 ani stabili.  Am făcut pași enormi anul acesta având sprijinul Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis și sperăm să menținem același ritm și pe mai departe. Avem de recuperat cei 45 de ani de comunism și nu numai.”, a afirmat Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, la finalul întâlnirii de la Palatul Administrativ.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here