Cum poți să-ți îmbunătățești sistemul imunitar?

Sezonul rece reprezintă perioada în care cei mai mulți oameni se îmbolnăvesc din cauza imunității scăzute. Deși îmbunătățirea sistemului imunitar pe cale naturală pare mai ușoară în teorie, câteva schimbări în stilul de viață și alimentație pot da o mână de ajutor corpului în lupta cu boala. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora poți să-ți îmbunătățești sistemul imunitar:

1. Asigură-te că dormi suficient

Există o legătură puternică între somn și imunitate. Dormitul întărește imunitatea pe cale naturală, de aceea atunci când suntem bolnavi avem tendința de a dormi, pentru a da timp corpului de a lupta cu boala. Dacă ai probleme cu somnul noaptea, încearcă să dormi într-o cameră complet întunecată și limitează timpul petrecut în fața unui ecran, fie telefon, televizor sau calculator.

2. Bea cât mai multe lichide

Apa este cea mai bună opțiune. Un pahar de apă băut pe stomacul gol, fix după trezire va hidrata corpul adormit. De asemenea, și băuturile calde, precum ceaiul, sunt o idee bună, dar nu trebuie băut mai des ca și apa.

3. Fă sport și redu nivelul de stres

Sportul nu reduce numai riscul de dezvoltare a bolilor cronice, ci și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Acesta ajută la buna circulație a sângelui, lucru care le permite celulelor să se miște în corp pentru a-și face treaba eficient. Totodată, și stresul poate afecta sistemul imunitar, iar câteva metode prin care poți scăpa de stres și anxietate sunt meditația, yoga, sport sau desfășurarea de activități care te relaxează.

4. Alcătuiește o dietă sănătoasă și echilibrată

Mâncând alimente bogate în vitamine și minerale va ajuta cu siguranță corpul în lupta cu bolile care pot apărea în urma scăderii imunității. Fructele și legumele ar trebui să fie la ordinea zilei, iar alimentele procesate, zahărul și băuturile care nu oferă niciun nutrient ar trebui să fie evitate.

Prin urmare, câteva schimbări simple în stilul de viață și în alimentația pe care o ai zilnic poate avea un impact mare asupra stării tale de sănătate fizice și mentale.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here