Cum avem grijă de piele în sezonul rece?

De cum scad temperaturile începem să observăm efectele iernii asupra pielii care devine aspră, uscată și iritată. Pielea noastră se menține hidratată singură prin atragerea umidității din mediul înconjurător, însă odată ce aceasta scade, pielea se deshidratează și devine uscată. Iată câteva modalități prin care putem să avem grijă de piele în sezonul rece.

1. Temperatura din casă

Când gradele de afară scad, avem tendința de a crește temperatura în casă, pentru ca atmosfera să fie cât mai călduroasă și plăcută. Totuși, acest lucru înseamnă și uscarea aerului din casă. Pentru această problemă există o soluție, și anume folosirea unui umidificator pentru a menține umiditatea din aer. Se recomandă ca temperatura din casă în timpul iernii să fie de 20-22˚C.

2. Limitează timpul petrecut în duș

Poate fi tentant să petrecem mai mult timp în duș, sub apa fierbinte, însă acest lucru dăunează pielii. De asemenea, de evitat în sezonul rece este și apa fierbinte atunci când ne spălăm pe față sau mâini. Apa fierbinte usucă pielea foarte repede, iar dacă nu o hidratăm imediat după, aceasta se poate crăpa, dezvoltând eczeme.

3. Hidratarea pielii

Nu trebuie să hidratăm pielea doar atunci când vedem că este uscată, acest lucru trebuie făcut constant, chiar dacă pielea nu se prezintă aspră sau iritată. Menține pielea hidratată prin folosirea de creme hidratante, atât pentru față, cât și pentru corp. De asemenea, hidratează buzele cu un balsam de buze, acestea fiind sensibile la viscolul din zilele cu ninsoare.

4. Folosește cremă cu protecție solară

Crema cu protecție solară nu trebuie folosită doar în zilele însorite de vară, soarele se poate reflecta în zăpadă, astfel crescând riscul de expunere. Se recomandă folosirea zilnică a unei creme cu un factor de protecție solară de minim 30. De asemenea, este indicat să folosim mănuși, fular și căciulă pentru a preveni deshidratarea din cauza vântului.

Așadar, pentru o piele sănătoasă, trebuie să avem o grijă mai mare în sezonul rece, aceasta fiind expusă la umiditate scăzută și temperaturi reci.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here