De ce nu-ți faci timp de Dumnezeu ? – Gânduri la Duminica a XXVIII – a după Rusalii

            Dragul meu,

            Știu că ești ocupat, îngândurat, nedumerit, și, poate, pe alocuri, neîncrezător și sceptic. Sunt convins că și perioada aceasta „coronavirotică” te încarcă și mai mult. Dar cu toate acestea, te întreb din nou, „De ce privești mereu în jos?” Îți aduc aminte de faptul că nu ești creat pentru pământ, ci pentru cer. Împlinirile tale nu depind, în totalitate, de cele de aici, de jos. Crede-mă ! Tu ești mult mai valoros decât atât. Știu, vei zice că bat câmpii, ori că sunt plictisitor și pierdut în vremuri apuse, dar, pentru că nu cedez ușor, te invit insistent să călătorești cu mine.

            Și știi de ce fac asta? Pentru că te înțeleg perfect. Am trecut, trec și voi trece, probabil, prin stările acestea mereu. Dar, o fac și pentru că am un Prieten care știe să mă odihnească mereu, să-mi dea curaj, elan, bucurie și speranță. Și vreau neapărat să-ți fac cunoștință cu El. Nu îți va părea rău. După ce Îl vei cunoaște în adevăratul sens al cuvântului, îți vei dori mereu să fii în preajma Lui.             

            Sau? Ești atât de prins încât nu ai mai avea timp de prieteni noi ? Sunt convins că ai suficiente scuze prin care să mă convingi că, efectiv, ai atât de multe de îndeplinit încât numai de noi prietenii nu mai ai chef.

            Dar, ce este timpul ?

            Chiar așa. Pentru tine, ce este timpul?

Dacă e să mă gândesc la o definiție a timpului, singura care îmi vine în minte este aceasta: „Timpul este intervalul dintre invitația lui Dumnezeu și răspunsul meu”. Așa simt eu. Că Dumnezeu mă invită în permanență. Mă vrea în preajma Lui. Are tot timpul din lume pentru mine. Recunosc, nu-L aud nici eu întotdeauna, dar și când Îl aud și îi și răspund… Doamne, ce bucurie!

Te invit și pe tine „să-ți pierzi timpul” cu Dumnezeu ! De fapt, acest lucru ascunde în sine singura cale de a-ți câștiga cu adevărat timpul pentru tine. A-ți pierde timpul pentru Dumnezeu înseamnă a-l câștiga pentru tine în cel mai înalt grad, prin faptul că descoperi ce este cu adevărat important în viață: bucuria, iubirea, binele făcut în mod gratuit și liniștea de a sta cu tine însuți. A-ți pierde timpul astfel înseamnă a avea puterea și înțelepciunea de a te opri o clipă din agitația unei zile și de a contempla frumusețea lumii care te învăluie într-o mare și unică declarație de iubire pe care Dumnezeu ți-o face cu boierească generozitate. Timpul oferit nouă de Dumnezeu pentru iubire, pentru iertare, pentru bucurie și pentru întoarcere este de fapt manifestul marii Lui iubiri față de noi.

Dar timpul, din darul lui Dumnezeu, poate deveni bunul tău cel mai de preț, dacă știi să îl întorci spre semenul tău prin toate aceste fapte de viață cu adevărat valoroase. Pentru că: dacă vrei să oferi semenului tău ceva cu adevărat prețios, oferă-i timp, și i-ai făcut cel mai mare dar. Oferă-i timpul de a-l asculta, de a te bucura de bucuria lui, de a-l ajuta, și îți vei oferi ție bucuria timpului regăsit.

            Ce zici ?

            Te-am pus puțin pe gânduri?

            Dacă nu, fii sigur că voi mai insista!

            Dacă da, hai, nu mai amâna ! Du-te să-L cauți pe Dumnezeu!

Cum „unde?” Du-te la El Acasă! Te așteaptă cu brațele deschise !

Te vreau fericit!

Cu încredere, noul tău prieten

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here