6 sfaturi pentru o dietă sănătoasă și echilibrată

Este științific dovedit că o dietă sănătoasă aduce nenumărate beneficii asupra sănătății, precum reducerea riscului de a dezvolta boli cronice și menținerea unui corp sănătos. Folosind aceste sfaturi pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, oricine poate să-și creeze și să respecte un plan alimentar bogat în nutrienți.

1. Ia-o încet

Ritmul în care mănânci influențează cât mănânci, precum și care este probabilitatea de a te îngrășa. Apetitul, cât mănânci și cât de plin te simți după aceea sunt controlate de hormonii care trimit semnale creierului atunci când apare foamea sau când te-ai săturat. Totuși, durează aproximativ 20 de minute pentru ca creierul să primească aceste semnale, deci mâncatul mai încet i-ar putea da creierului timpul necesar pentru a înțelege că te-ai săturat.

2. Nu uita de hidratare

Este esențial să bei destule fluide pentru a nu deveni deshidratat. Apa susține sănătatea și promovează hidratarea fără să adauge calorii dietei, fiind important să alegem întotdeauna apa în locul altor băuturi.

3. Devino mai activ

Adesea, o dietă echilibrată și sportul merg mână în mână. Printre multitudinea de beneficii ale sportului, regăsim și îmbunătățirea stării de spirit și a somnului, înlăturarea stresului și anxietății, creșterea nivelului de energie reducerea riscului de boli cronice. Aproximativ 30 de minute de sport la o intensitate moderată pe zi te vor ajuta să-ți menții corpul și mintea sănătoasă.

4. Mănâncă în farfurii mai mici

A fost dovedit faptul că dimensiunea farfuriei influențează cantitatea de mâncare pe care o mănânci. Mâncând din farfurii mai mari, porția pare mai mică, pe când mâncatul din farfurii mici face porția mai mare. Făcând această mică schimbare îți poți păcăli creierul că mănânci mai mult.

5. Cât mai multe fructe și legume

Acest pas reprezintă cel mai important în alcătuirea unui plan alimentar. Fructele și legumele sunt pline de nutrienți precum antioxidanți, vitamine, minerale și fibre și te pot ajuta să menții greutatea ideală o perioadă lungă de timp. Jumătate din farfurie ar trebui să fie conțină doar fructe și legume.

6. Proteine

Proteina este considerată regina nutrienților, ajută la arderea caloriilor și afectează hormonii responsabili pentru senzația de foamete și sațietate. Surse bune de proteine sunt produsele lactate, ouăle, untul de arahide, fasolea și carnea slabă, fiind important să introducem câte o proteină la fiecare masă.

O informare corectă în ceea ce privește bazele unei alimentații sănătoase are un impact pozitiv asupra sănătății corpului și menținerii greutății dorite.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here