FDA aprobă vaccinul Pfizer în SUA pentru utilizare în cazurile de urgență

FDA (Food and drug administration) a aprobat vaccinul Pfizer pentru utilizare în cazurile care reprezintă o urgență medicală.

Agenția a declarat că autorizarea este o „etapă semnificativă” în această pandemie, care a dus la pierderea a peste 295.000 de vieți în SUA.

Vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva Covid-19, a fost considerat sigur și eficient de FDA. Președintele Donald Trump a declarat că primele vaccinări vor avea loc „în mai puțin de 24 de ore”.

„Astăzi națiunea noastră a realizat un miracol medical”, a spus Trump. „Am livrat un vaccin sigur și eficient în doar nouă luni”.

Înainte de anunțul de vineri seară, FDA a fost supusă unei presiuni intense din partea administrației Trump pentru a aproba utilizarea vaccinului.

Secretarul pentru sănătate al SUA, Alex Azar, a declarat reporterilor vineri că departamentul său va colabora cu Pfizer pentru a începe programul de vaccinare în masă.

Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea în Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită. La fel ca acele țări, SUA vor da primele doze de vaccin persoanelor în vârstă, medicilor și echipajelor de urgențe medicale.

Decesele provocate de coronavirus au crescut brusc din noiembrie în SUA. Miercuri, țara a înregistrat peste 3.000 de decese – cel mai mare număr dintr-o singură zi de oriunde din lume.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here