Ferma de crocodili din Arad, are probleme din cauza pandemiei

Arad – Un bărbat și-a propus să-și deschidă o fermă de crocodili chiar în Arad. Acesta era deja în posesia a două exemplare de crocodili, iar planurile lui erau să sacrifice animalele pentru producerea cărnii.

Din păcate, omul de afaceri din Arad, nu a putut să-și ducă afacerea la următorul nivel din cauza pandemiei create de virusul Covid-19. Totodată și birocrația din România este una extrem de dificilă în acest caz.

Bărbatul deține și o fermă de pești care se află în afara municipiului Arad. Acesta a adus cele două exemplare de crocodili pentru a face un test de acomodare a acestora la apa termală. Scopul final al crocodilului este sacrificarea pentru alimentarea restaurantelor din țară și străinatate. Conform patronului care deține afacerea, reptilele s-au adaptat excelent la condițiile din România.

Carnea de crocodil este foarte bogată în proteine și are un gust deosebit. De asemenea, pentru cei care țin la silueta lor, aceasta are puține grăsimi. Odată ce bărbatul va reuși să termine cu birocrația, va relua contractele cu partenerii externi.

Marcel Roșu, director DSVSA Arad a declarat: „Deocamdată, nu există nicio cerere de autorizare a unei ferme în care să fie crescuţi crocodilii. De aceea, proprietarul poate solicita un aviz, în primă fază, iar noi facem toate demersurile pentru a ne documenta privind condiţiile de creştere a acestor specii, pentru a acorda autorizaţia. Dacă mai există în Europa astfel de ferme, este şi mai simplu, pentru că apelăm la legislaţia comunitară. Dacă nu, putem obţine toate informaţiile din ţările în care se produce carne de crocodil pentru consum”

# informatii arad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here