Consiliul Județean organizează un program consistent de comemorare a eroilor arădeni ai Revoluției anticomuniste


Consiliul Județean Arad marchează, anul acesta, aniversarea Revoluției din decembrie 1989 și comemorarea victimelor arădene ale revoluției, printr-o serie de evenimente organizate la sediul instituției.

Pereții Consiliului Județean găzduiesc o expoziție permanentă de fotografii din timpul revoluției, imagini aflate în patrimoniul Complexului Muzeal Arad. Expoziția poate fi vizitată gratuit de arădeni și are ca scop recrearea atmosferei de la finalul lunii decembrie 1989 și din primele zile ale lui ianuarie 1990.

„Aradul este primul oraș din România care a ieșit în stradă să susțină revoluționarii timișoreni, și a plătit un preț scump pentru asta. Chiar dacă este pandemie, ne manifestăm recunoștința față de eroii care au căzut pentru ca astăzi românii să trăiască liberi. Respectul nostru nu trece odată cu anii, de aceea am insistat ca sediul central al Consiliului Județean să fie instituția unde marcăm cu un program consistent aniversarea revoluției și comemorarea eroilor. Și asta nu doar în luna decembrie, pentru că expoziția foto cu momente din revoluția arădeană este permanentă și poate fi vizitată gratuit”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul evenimentelor care marchează aniversarea Revoluției, Consiliul Județean va disemina o serie de postări pe rețelele sociale referitoare la episoade din revoluție și activitatea revoluționarilor arădeni.

Luni, în data de 21 decembrie, în holul instituției, în fața drapelului României, vor fi aprinse 31 de candele (simbolizând perioada scursă de la revoluție până astăzi), în memoria celor 24 de eroi arădeni ai Revoluției. În aceeași zi, la ora 12, se va intona imnul României și vor fi citite numele eroilor arădeni ai revoluției, în cadrul unei ceremonii transmise în direct pe rețelele sociale. În colaborare cu Complexul Muzeal al Județului Arad se va organiza un eveniment pentru rememorarea tragicei morți a eroilor arădeni, eveniment la care vor fi invitate și asociațiile de revoluționari din municipiu.

Consiliul Județean Arad va prezenta, cu această ocazie, o plachetă a Eroilor Aradului, care urmează să fie amplasată în holul instituției. Aceasta a fost donată de doamna Lavinia Betea și este opera artistului plastic arădean Petru Stoicu. Placheta urmează să fie turnată în bronz și amplasată la Consiliul Județean. 

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here