Premierul interimar, Nicolae Ionel Ciucă: Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România

Premierul intermiar spune că este un semnal puternic de încredere și de recunoaștere a contribuției țării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume.

Este un moment istoric, care dă posibilitatea României să contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE în era digitală.

Faptul că Bucureștiul a câștigat o competiție foarte strânsă cu alte șase orașe europene importante este meritul eforturilor susținute ale tuturor instituțiilor implicate în acest proces și o dovadă a îndeplinirii condițiilor necesare: securitatea cibernetică a rețelelor 5G, conectivitatea la cele mai înalte standarde și un ecosistem dezvoltat de securitate cibernetică, precum și un număr semnificativ de specialiști ICT și companii tech inovatoare.

Centrul Cyber va acționa pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securității cibernetice în cadrul Uniunii. Felicit echipa care a pregătit și promovat dosarul la nivelul Comisiei Europene și vă asigur de susținerea fermă a Guvernului pentru implementarea cu succes a acestui proiect.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here