Un director al Consiliului Județean Arad a donat plasmă pentru a șasea oară

Directorul executiv al Consiliului Județean Arad, Andrei Ando, a donat astăzi pentru a șasea oară plasmă convalescentă, destinată pacienților bolnavi de Covid-19. Andrei Ando a fost bolnav de Covid-19 în luna aprilie a acestui an. Prima donare de plasmă a realizat-o în luna mai și a continuat să doneze, beneficiind de un titru ridicat de anticorpi.

„Mulțumesc personalului Centrului de Transfuzii Sanguine din Arad, care se ocupă cu mare grijă de donatori și face o mobilizare extraordinară. Datorită lor, Aradul este pe primul loc la nivel național ca procent al donatorilor de plasmă și este în prima linie a salvării vieții pacienților de pe Terapie Intensivă. Îi rog pe toți cei care au posibilitatea să vină să doneze, dacă nu plasmă, măcar sânge, pentru că un gest mărunt poate fi salvator pentru ceilalți. Știu că la Arad sunt persoane care au donat de cinci-șase ori sau chiar mai des și, din acest punct de vedere, Aradul este un model la nivel național”, a declarat Andrei Ando.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Arad este deschis de luni până vineri. Donarea de plasmă este precedată de o procedură simplă și de un set de analize prin care se stabilește starea clinică a pacientului și nivelul de anticorpi. Nu toți pacienții vindecați de Covid-19 pot dona, dar fiecare poate găsi pe cineva apt să doneze în cercul său de cunoștințe.

Comunicat: CJArad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here