Noi îți protejăm datele personale, însă tu de ce primești mesaje cu îndemn la vot? Ai semnat undeva accept de prelucrare a datelor?
În timp ce presa și mediul online se zbate pentru a proteja datele personale a fiecărui utilizator în parte, mesajele cu îndemn la vot parcă ne lovesc cu apă rece în față.
Atâta timp cât facem jurnalism și oferim persoanelor o perspectivă reală a orașelor în care trăiesc, dar totul prin protecția datelor: numere de mașină ascunse, fețe blurate, ștergem date personale ale utilizatorilor, avem grijă la copyright și multe altele, de ce tu primești mesaj cu îndemn la vot?
Îți amintești unde ai semnat ultima oară să primești acel mesaj care te cheamă să votezi? Oare cel care ți-a trimis mesajul respectiv, cunoaște că trebuie să îți ofere înainte un document cu privire la protecția datelor? Desigur, pe care tu dacă ești de acord îl vei semna, iar dacă nu vei refuza.
Lumea vrea să creeze securitate pentru fiecare utilizator în parte în mediul online dar și în realitate de zi cu zi, însă anumite persoane sunt indiferente. Întâmplarea face ca, acele persoane să fie tocmai oameni cu legături politice. Nu contează culoarea politică sau ideologia, în final unul dintre ei s-ar putea să trimită un mesaj cu îndemn la vot fără ca tu să fii semnat undeva acceptul de prelucrare a datelor.
De ce îi lăsăm pe ei, pe cei care anii de zile și-au permis să se joace legiile, să continue să o facă în continuare și cu datele noastre personale. Te-ai gândit vreodată de ce rezultatele de la bacalaureat sunt afișate cu un cod în loc de nume? Tocmai pentru a proteja persoana din spatele acelui rezultat.
În final, gândește-te bine când ai semnat ultima oară un accept de prelucrare a datelor, apoi uită-te dacă ai primit un mesaj cu îndemn la vot. Nu mai accepta ca datele tale personale să fie călcate în picioare doar pentru că ”cineva” poate.
UPDATE
# infoar info arad informatii arad