Trei ani de la moartea Regelui Mihai. Acesta a murit departe de România, în Elveția.

Pe data de 5 decembrie 2017, o veste a zguduit oamenii din România. Regele Mihai I a murit la casa lui din Elveția. Acesta a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 apoi între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

După moartea acestuia, Principesa Margareta a declarat: „Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român“.

Pe data de 13 decembrie 2017, trupul Regelui Mihai a fostt adus în țară, iar pe 16 decembrie aveau loc funeraliile. De asemenea, trupul majestății sale a fost adus cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie au fost apropate de guvern ca zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I.

Când Regele Mihai avea șase ani, acesta știa să vorbească română și engleză, studiind pianul și șahul. După ce a căzut comunismul în România, Regele Mihai a ajutat țara să ajungă în NATO. Datorită relațiilor și prestigiului personal pe care l-a creat, Regele a contribuit la aderarea țării în NATO.

Astăzi, la mai bine de trei ani de la moartea Regelui Mihai I, nu multă lume își mai aduce aminte când a murit regele, sau ce a făcut regele în viața lui. Totuși, când trupul acestuia a călătorit prin țară cu trenul, multă lume s-a adunat să-l plângă. România a pierdut un om cu un prestigiu ridicat și care și-a dorit binele țării.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here