OFICIAL ARAD Crăciunul și Revelionul, stare de alertă. Cum le vom petrece în această situație?

La nivel național, cazurile de infectări cu virusul Covid sunt în scădere. Totuși, Raed Arafat a spus că acest trend de scădere este numai datorită cetățeniilor. Astfel că, dacă dorim să avem în continuare un trend descendent, trebuie să aplicăm măsurile de siguranță.

Toate măsurile propuse de guvern sunt în sprijinul cetățeanului, pentru a grăbi vindecarea populației. Pe data de 14 decembrie, Raed Arafat va prelungi starea de alertă dar posibilitatea unui lockdown este zero. Prin urmare, deși vom avea o stare de alertă, cu siguranță nu vom avea un lockdown în România.

Șeful DSU a declarat: „Vine o perioadă dificilă, în care pericolul ca în perioada ianuarie-februarie să existe din nou o creștere semnificativă a numărului de cazuri, dacă de sărbători nu vor fi respectate măsurile de protecție sanitară”.

Extrem de important este că petrecerile în familie nu au cum să fie interzise. Deși în mai multe țări din europa astfel de măsuri au fost deja aplicate, în România legislația în vigoare nu permite așa ceva. Astfel că, numărul de persoane prezente la o petrecere privată, desigur în familie, nu poate fi controlat de nimeni din cauza legislației.

Deși autoritățile avertizează și încearcă să prevină răspândirea virusului Covid prin tot felul de unelte, în final cetățeanul este cel care acționează. Raed Arafat a spus că deși numărul persoanelor la petrecerile private din familie nu pot fi limitate, aceștia încearcă să sfătuiască în continuare.

„Sfatul nostru este foarte ferm: în perioada sărbătorilor să nu se întâmple să aducem mai mulți prieteni, mai mulți oameni în casă, în apartament. Să fim foarte mulți acolo, să nu respectăm regulile sanitare de bază, dacă suntem din diferite case, atunci clar vom asista la o creștere, din nou, după sărbători”, a spus Raed Arafat.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here