Șpăgi de mii de euro încasate de un șef al poliției. Bărbatul a fost reținut și acuzat de trafic de infuluență.

Un bărbat din Măgurele, șef de poliție la o unitate din oraș a fost reținut și acuzat de trafic de influență. Se presupune că acesta ar fi încasat șpăgi în valoare de mii de euro. Bărbatul a fost reținut timp de 24 de ore.

Acesta este agent șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliției din orașul Măgurele. Bărbatul este deja acuzat că ar fi încasat șpăgi serioase. Cei care au făcut anunțul sunt procurorii de la Direcția Națională Anticorupție. Aceștia au făcut public anunțul pe site-ul oficial al instituției.

Starea pentru acest dosar este următoarea:

În perioada 2015 – decembrie 2020, agentul de poliție Bleja Cornel ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a ameliora condițiile răspunderii penale ori contravenționale a unor rude ale celor dispuși să plătească banii ceruți.

Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliție Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro unei persoane din care ar fi primit 10.000 de euro, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru punerea în libertate a fiilor acestuia care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

În perioada august-septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane suma de 300 euro și 200 lei, pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acestuia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprins circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal în care aceștia erau cercetați, respectiv obținerea unei soluții de condamnare cu suspendare și evitarea anulării permisului de conducere.

La data de 3 decembrie 2020, inculpatul a și primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante„.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here