De ce indicele BET o să treacă de 10.000 de puncte?

Cel mai reprezentativ indice de la Bursa de Valori București – BET este aproape să atingă pragul de 10.000 puncte. În prima lună din 2020, acesta era cotat la 10.228 puncte. Din păcate, tot în aceași lună, datorită pandemiei create de Covid, indicele a scăzut drastic. Minimul înregistrat a fost în martie 2020 de 6.936 puncte. Adică o scădere de -32% în câteva luni.

Indicele nostru, de la București, a mai atins valori precum 10.000 puncte chiar și înainte de prăbușirea burselor în 2007. Tot de atunci, acesta și-a revenit cu greu în 12 ani.

Lăsând trecutul în urmă, trebuie să privim la Bursa de Valori București așa cum este ea astăzi și cum poate să devină pe viitor. Anul acesta a fost un an extraordinar pentru bursa din România. Aceasta a fost trecută la următorul nivel de către FTSE Russell.

Totuși, acest premiu nu este unul ”doar de grămadă” ci el chiar vine în urma unor eforturi depuse de toți participanții la piață. Se cunoaște că piața de capital poate să aducă randamente extraordinare investitorilor implicați în creșterea acesteia.

De ce indicele BET o să treacă de 10.000 puncte?

Răspunsul este unul simpli și chiar banal. După cum am scris și mai sus, indicele BET este cel ma ireprezentativ indice de la Bursa de Valori București, acesta fiind activ încă dinaintea crizei din 2007. Indicele nostru a trecut prin perioade dificile, dar companiile pe care le cuprinde vor evolua în continuare.

Uitându-ne la structura indicelui BET, putem să găsim companii extraordinare care au avut performanțe incredibile pe parcursul anilor și cel mai important au un potențial ridicat pe viitor. Datorită acestor companii, indicele BET o să treacă din nou de pragul de 10.000 de puncte.

De asemenea, România este o țară care evoluează de la an la an. Vedem în jurul nostru schimbarea care se dorește și oamenii care iau parte la ea. Putem să vedem capitalismul care crește din ce în ce mai mult și poate să ofere prosperitate unei țări.

Indicele BET, precum și Bursa de Valori București sunt într-o creștere care nu se sfârșește aici. Mediul antreprenorial din România este în continuă dezvoltare.

Dacă indicele BET o să treacă de 10.000 puncte atunci să investesc în el?

Trebuie să cunoști că investiția în titluri financiare reprezintă un risc. În funcție de titlul ales riscul poate să fie unul mai mare sau mai mic. Prin risc vreau să spun că există posibilitatea să pierzi bani, iar tu trebuie să fii conștient de asta.

Deși cred în opinia exprimată că indicele BET o să treacă de 10.000 puncte, nu vreau să fie luat ca un sfat de investiții. Trebuie tratată ca o simplă opinie. Totuși, dacă și tu crezi că indicele BET o să treacă de 10.000 puncte atunci poți să investești la Bursa de Valori București prin brokeri autorizați pe care îi găsești pe pagina bvb.ro

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here