36.425.172 lei cadouri pentru elevi și profesori la sectorul 5. La Arad 6 milioane lei pentru reabilitare pod – o nimica toată.

Primarul sectorului 5 din București ne relatează cheltuielile pe care ”le-a moștenit” de la fosta conducere. Redăm mai jos textul și pozele în integralitate de la primarul actual cât și responsabilitatea datelor redistribuite.

Totodată primarul actual spune că el nu va achita astfel de facturi fără acoperire, fără proceduri. Voi ce spuneți de un pachet de 1000 de euro pentru profesori. Ei merită normal, sau unii dintre ei, dar la o valoare reala de 2000 de lei a pachetului, diferența în buzunarul cui merge?

”Fosta conducere a Primăriei Sector 5 a cumpărat cadouri inutile pentru care a plătit sute de mii de euro!

Când credeam că lucrurile încep să funcționeze într-un ritm normal, aflu că am de plătit două facturi lăsate moștenire de fosta conducere în valoare de 36.425.172 de lei.

Adică aproximativ 7,5 milioane de euro pentru cadouri date elevilor și profesorilor. Păi, cu o astfel de sumă puteam construi un spital, atât de necesar în Sectorul 5, puteam construi o școală, grădinițe sau creșe și tot ne rămâneau bani pentru a cumpăra și dulciuri românești elevilor din sector.

În condițiile în care în Sectorul 5 sunt numeroase școli nefinalizate, încă în construcție, fără aviz ISU, fără recepții făcute, cu comenzi date constructorilor fără a avea acoperire bugetară, cu o lipsă acută la buget pentru finanțarea unităților de învățământ, fosta conducere a considerat oportun să ofere 14.500 de pachete pentru elevi, în valoare totală de 14.767.200 lei. Surprinzător este că valoarea unui pachet este de 1.192 lei – fără TVA și conținea mai multe tipuri de dulciuri din țări precum Belgia și Franța.

Probabil că de aceste pachete au beneficiat doar elevii care știu să vorbească franțuzește, având în vedere că în Sectorul 5 sunt aproximativ 26.000 de elevi, ceea ce înseamnă că nu toți elevii au meritat să primească ciocolată fină. Curios este că societatea E. SRL a știu să numere elevii din Sectorul 5 când a cumpărat tablete (30.500 de bucăți), nu și când a cumpărat cadouri.

Tot atunci au fost cumpărate și cadouri pentru profesori: 3.200 de pachete în valoare de, ATENȚIE, 17.292.600 lei, adică 4.614 lei fără TVA pentru un singur pachet. Cadoul oferit profesorilor și cadrelor auxiliare (sper că nu și femeilor de serviciu) conținea celebrul pix Montegrappa, o agendă care valorează aproape cât un televizor și o cutie mică de bomboane. Am căutat pe piața liberă să văd cât costă un astfel de pix. Prețul este undeva la 1.200 de lei, nicidecum la valoarea care apare în facturi, de peste 2.000 lei. Pentru că facturile înregistrate la Primăria Sectorului 5 nu au fost însoțite și de documentația cu contracte, comenzi, avize de expediție, procese verbale sau oferte, am cerut returnarea acestora. În acest moment, în stocul Primăriei Sectorului 5 mai există peste 100 de pachete destinate profesorilor, adică pachete în valoare de peste 100.000 de euro.

Nici nu știu cum să le spun, Bogdaproste sau mulțumesc pentru sponsorizare, pentru că eu nu voi achita niciodată astfel de facturi care nu au acoperire.”

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here