Cum te poți pensiona la 30 de ani? Să afle și românul

De ce să aștepți o viață întreagă pentru a ieși la pensie când poți să o faci la 30 de ani, fară prea mari bătăi de cap.

În primul rând, dacă vrei să îți setezi vârsta de pensionare la 30 de ani, trebuie să iei în considerare anumite elemente. Pentru a ieși la pensionare e nevoie să ai un venit constant în fiecare lună, iar în funcție de cât de cheltuitor ești, sau ce fel de dorințe ai, aceast venit poate fi decisiv.Exemplu: Pentru a genera 1,000$ pe lună fară a lucra, ai nevoie de o sursă de bani. Există varianta de a strânge tu acei bani într-un cont la banca iar mai apoi să cheltui doar 1,000$ pe lună din acel cont. Ori există varianta de a investi banii respectivi și a te folosi numai de profitul general de pe urma invesției.

Atunci când vrei să plănuiești să te pensionezi mai repede, trebuie să răspunzi la următoarele 3 întrebări:

1) Câți ani am?
2) La ce vărstă vreau să mă pensionez ?
3) De câți bani am nevoie pe lună ?

Din aceste 3 întrebări va rezulta suma pe care trebuie să o ai strânsă pentru a ieși cu succes la pensie.Totuși trebuie să iei în considerare, că odată ce te-ai decis să ieși la pensie la o anumită vârstă, înseamnă că îți vei putea susține cheltuielile pană la finalul vieții fară să muncești. Însă, nu este obligatoriu să nu muncești, dar ideea este să fi liber să lucrez când vrei. 

În cazul, în care dorești să te pensionezi la 30 de ani, iar răspunsul la întrebarea 1 este 20 de ani, înseamnă că ai la dispoziție 10 ani pentru a strânge banii necesari pentru a te pensiona.

Dacă la întrebarea 3, răspunsul este de 1,000$, înseamnă că odată ajuns la 30 de ani, adică vârsta propusă de pensionare, vei avea o sursa de venit care să îți aducă 1,000$ fară să lucrezi. Însă problema este, pentru cât timp vei avea 1,000$ pe lună fară să lucrezi? Răspunsul la întrebare este chiar suma necesară pe care trebuie să o ai strânsă.

Astfel că, dacă vrei să ieși la pensionare la 30 de ani, și să nu mai lucrezi deloc, dar totuși să ai un venit de 1,000$ pe lună, va trebui să ai strâns 240,000$. Acești 240,000$ pot fi consumați în 20 de ani, dacă vei folosi câte 1,000$ pe lună din ei. Însă dacă îi vei investi într-un instrument financiar care să îți aducă un randament anual de minim 5% ( După scăderea ratei inflației ), acești 240,000$ îți pot ajunge pentru întreaga viață.

UPDATE

# infoar informatii arad info arad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here