Parcul „Bujor Buda”, integrat în patrimoniul Consiliului Județean Arad

Cea mai spectaculoasă investiție din acest an

Parcul Bujor Buda, de lângă Hotel Continental, este una dintre cele mai spectaculoase investiții de anul acesta, de pe domeniul public arădean. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean, în parteneriat cu Asociația Rubio-Pro Copilărie, Pro Viață, și companiile Aptiv și Stacons. Reamenajarea parcului a fost asumată de Sergiu Bîlcea, la vremea respectivă vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Spațiul verde a fost reabilitat integral, au fost amplasate bănci și realizate alei, iar fântâna arteziană a fost reconstruită. Nu în ultimul rând, în parcul acesta se află și unul dintre cei mai bătrâni copaci din municipiu, un salcâm japonez plantat aici în perioada Marii Uniri.

Bustul lui Bujor Buda – condiție pentru finalizarea lucrărilor

Pentru ca parcul să fie recepționat, a fost nevoie de finalizarea lucrărilor, adică de amplasarea bustului lui Bujor Buda, un împătimit al Aradului, căruia, în semn de respect, autoritățile arădene i-au dedicat această lucrare. Prin votul consilierilor județeni, Parcul „Bujor Buda” a intrat astăzi în patrimoniul Consiliului Județean, după ce lucrările de amenajare au fost finalizate în totalitate.

„Consiliul Județean, în colaborare cu societatea civilă, reprezentată de Asociația RUBIO-PRO COPILĂRIE, PRO VIAȚĂ și de SC Stacons, a reușit să ofere arădenilor o oază de liniște și verdeață în centrul Aradului și, de asemenea, a adus și un omagiu permanent domnului Bujor Buda, cel care a insistat pentru reabilitarea clădirilor istorice din municipiu”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here