Finalizare 479 km conductă de gaze, prezent Werner Iohannis și Ludovic Orban

Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis și Prim-Ministrul României, domnul Ludovic Orban, au participat la ceremonia care a marcat finalizarea proiectului BRUA – faza 1, respectiv a conductei în lungime de 479 kilometri și a celor 3 stații de comprimare.

Din delegația oficială au mai făcut parte domnul Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial. Din partea SNTGN TRANSGAZ SA a participat Directorul General al companiei, domnul Ion Sterian, reprezentanți ai conducerii executive și administrative ai acesteia, Prefectul județului Caraș Severin, domnul Cristian Gâfu, precum și reprezentanți ai administrației publice locale.

Locația a fost aleasă simbolic, având în vedere faptul că Stația de Comprimare Gaze Naturale de la Jupa a fost primul obiectiv de investiții aferent proiectului BRUA – faza 1 care a fost finalizat, inaugurarea Stației având loc pe 30 septembrie 2019.

Acțiunile companiei Transgaz (TGN) se tranzacționează la un preț de 290 lei pe acțiune. Compania este evaluată la o capitalizare de 3.4 miliarde lei. De asemenea, prețul unei acțiuni Transgaz (TGN) se află la un nivel mai mic, comparativ cu cel din decembrie 2019, când valora 373 lei.

TRANSGAZ a început lucrările la cele 3 stații de comprimare aferente proiectului în data de 14 aprilie 2018. Ulterior, stațiile de comprimare au fost puse în funcțiune în septembrie 2019 (STC Jupa), octombrie 2019 (STC Podișor) și august 2020 (STC Bibești). Lucrările la gazoduct au început în data de 4 iunie 2018 și au fost finalizate la 22 noiembrie 2020.

Președintele României, Excelența Sa Domnul Klaus Werner Iohannis, a declarat: “În primul rând, felicitări! Felicit compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei. Atenție! Cel mai ambițios proiect din domeniul energiei. Este gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură și cu fonduri europene. Este o realizare deosebită, cu o încărcătură simbolică și prin faptul că pentru că marchează în pragul zilei naționale îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România.”

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here