3 Trucuri pentru a ieși la PENSIE mai devreme

În articolul de astăzi, am să îți arăt 3 metode prin care îți poți scurta semnificativ vârsta la care să ieși la pensie. Trebuie să menționez că aceste metode sunt absolut legale și există persoane care s-au folosit de aceste 3 trucuri, iar unii dintre ei au ieșit chiar la 30 de ani la pensionare. 

Astfel că, dacă citești acest articol până la capăt, îți promit că vei afla 3 trucuri prin care îți poți reduce extrem de mult timpul până la pensionare. Să fim serioși, cine nu ar vrea să fie mai repede pensionar și să nu aștepte zeci de ani iar din cauza stării de sănătate să nu îți poată garanta nimeni că vei ajunge pensionar. 

O altă mențiune pe care vreau să o fac la începutul acestui articol este că, după cei vei citi cele 3 metode prin care poți să ieși mai devreme la pensie, vei realiza că viitorul stă defapt în mâna ta, iar tu vei fi cel responsabil pentru o viață personală mai bună. 

Se cunoaște că, vârsta minimă standard de pensionare, în România, este de 64 ani la bărbați și 59 ani la femei. Conform ultimului raport din 11 Septembrie 2020, de la Institutul Național de Statistică, pensia medie lunară în România a fost de 1,436 lei în trimestrul 2 din 2020. 

Trebuie să înțelegem că nivelul acesta de pensie este unul extrem de mic, iar unele persoane sunt mulțumite cu acest nivel de venit lunar fără a depunde efort suplimentar, atunci planul este destul de simplu de realizat, însă cu cât mai puțină muncă cu atât mai puține beneficii. 

3) Scapă de datorii

Dacă vrei să începi acest plan de a îți reduce vârsta la care ieși la pensionare, trebuie obligatoriu să scapi de datorii. Oamenii au tendința să intre în datorii de care nu ar fi avut nevoie. De exemplu, există persoane care și-ar face un credit bancar cu o rată a dobânzii ridicată, pe o perioadă de zeci de ani, doar pentru a cumpăra o mașină a cărei valoare oricum se depreciază. 

Totuși, în viață există și datorii bune dacă știi cum să le folosești. De exemplu dacă vrei să faci o investiție, iar randamentul anual adus de investiție este mai mare decât dobânda anuală la credit plus toate costurile incluse, atunci este o datorie care îți poate genera venituri. Însă, în acest caz nu toată lumea s-a născut cu un apetit de risc ridicat, deoarece poate business-ul tău nu va funcționa în perioade de genul pandemiei. 

Astfel că, unul dintre cele mai importante lucruri pentru a ieși la pensie cât mai devreme este să scapi de datorii. Încearcă să îți plătești datoriile cât mai rapid posibil și nu mai intra în altele fără a fi cu adevărat nevoie. Datoriile îți înregunează extrem de mult viața, iar cei care nu au datorii atunci vor dormi mult mai bine la noapte, dar cel mai important este că vor câștiga extrem de mult timp în această viață.

Pe scurt, scapă de datorii pentru a îți crește nivelul de venituri nete. Dacă tu câștigi 2,500 lei net lunar iar 1,500 se duc pe datorii, atunci rămâi doar cu 1,000 lei net. Foarte important este să începi să scapi de aceste datorii. 

2) Fond de urgență 

Odată ce ai scăpat de datorii, cel mai bine ar fi să începi prin alocarea unei sume de bani lunară pentru construirea unui fond de urgență. Acest fond de urgență ar fi de recomandat să acopere minim 6 luni de cheltuieli în care nu vei obține nici un venit. În acest caz, fiecare persoană are cheltuieli diferite, iar această sumă ar putea să difere foarte mult de la o persoană la alta.

Dacă ai reușit să scapi de datorii, și începi să construiești un fond de urgență, deja ești pe un drum extrem de bun care îți asigură o șansă ridicată pentru a ieși la pensie mult mai devreme. Gândește-te că, dacă nu mai ai nici o datorie și ai un fond de urgență, viața ta devine mult mai ușoară iar nivelul de stres se reduce extrem de mult, asta fiind câteva dintre beneficiile acestui drum pe care îl poți începe chiar de astăzi. 

De exemplu, la un venit de 2,500 lei lunar, redirecționând 500 lei spre fondul de urgență, în 2 ani ai obține 12,000 lei, echivalentul a 2,464 Euro. Cei 2,464 euro dacă i-am împărții la 6 luni, atunci ar rezulta 410 euro pe lună, echivalentul a 2,000 lei lunar, o sumă cu care poți să trăiești lunar timp de 6 luni în România. După cum am mai spus, cine are nevoie de mai mult, va trebui să depună mai mult efort sau să economisească mai mult, cine are nevoie de mai puțin este mai norocos.

Dacă redirecționam cei 500 lei lunar, atunci am avea al dispoziție restul de 2,000 lei, din care putem plăti chiria, utilitățiile și alimentația pentru o singură persoană. În cazul unei familii, acest lucru devine mai simplu fiindcă costurile se reduc iar posibilitatea de a economisi o sumă mai mare de bani crește.

1) Investește cât mai rapid posibil

Dacă primii 2 pași îți asigură liniștea și siguranța de care ai nevoie pentru a începe acest plan, punctul acesta îți asigură ca acest plan să genereze veniturile necesare. Astfel că, cu cât începi mai devreme să investești, cu atât vei ajunge mai repede la pensie. 

De exemplu, dacă într-un scenariu în care de la 18 ani ai lucra și ai câștiga 2,500 net, luând în considerare că ai costuri precum chiria, utilitățiile și alimentația, atunci vei avea nevoie de 2 ani pentru a crea acel fond de urgență, prin contribuția cu 500 lei pe lună. Repet, sumele pot varia, fiindcă cu cât costurile sunt mai reduse cu atât timpul de creare a fondului de urgență este mai mic. De exemplu dacă la 18 ani încă stai cu părinții, adică un scenariu destul de plauzibil, atunci poți crea acest fond de investiții într-un an sau chiar în cel mai optimist scenariu, în câteva luni dacă salvezi minim 80% din cei 2,500 lei. 

Urmează vârsta de 20 de ani. Dacă începi să investești de la această vârsta, trebuie să ai în plan un obiectiv de venit țintă lunar care te satisface să-l obții fără să muncești. Adică, cum ar fi să ieși la pensie. 

Luând în considerare nivelul mediu de pensie lunar din România am să folosesc drept reper această sumă.

 

Astfel că, pentru a câștiga 1,400 lei lunar în Romania, fără să mai muncești 1 minut, însă să nu trebuiască să aștepți până la 60 de ani, atunci ai avea nevoie să strângi o sumă minimă de 341,000 lei, echivalentul a aproximativ 70,000 euro. 

Cum poți să strângi această sumă? Există mai multe posibilități. Poți să investești lunar 850 lei, timp de 20 de ani cu un randament anual de 5%, iar la finalul celor 20 de ani vei avea 341,000 lei. 

Însă, un randament anual de 5% este un randament obișnuit în rândul instrumentelor cu venit fix de genul obligațiunilor titlurilor de stat. Dacă dorești să investești în instrumente cu un risc mai ridicat însă un potențial de câștig mai ridicat te poți îndrepta spre ETF-uri sau chiar acțiuni. Poți cumpăra un ETF care să replice un indice renumit precum S&P 500 care la o deținere îndelungată există șansa să aducă un randament anualizat de 9%. În cazul acțiunilor, dacă sunt alese potrivit, putem avea randamente anuale și de 15%. 

În cazul în care avem un randament anual de 15%, cu 850 de lei lunar redirecționați în contul de investiții, atunci am putea să avem suma de 341,000 lei în 13 ani. Adică am câștiga cu 7 ani în plus.

În cazul unui randament de 15% anual, dar cu 1,000 de lei lunar redirecționați în contul de investiții, am putea strânge suma de 341,000 lei în 10 ani. 

Concluzie

Dacă chiar dorești poți să ieși la pensie cu mult mai repede decât vârsta standard stabilită. După cum am văzut poți să ieși la pensie chiar și la 30 de ani. Totuși, anumite persoane nu se mulțumesc doar cu nivelul de pensie mediu, astfel că, este nevoie de mai multă muncă și de câțiva ani dedicați în plus, pentru a te bucura de o pensie mai ridicată. Un exemplu final ar fi să economisești 1,500 lunar, timp de 20 de ani, cu un randament anualizat de 15%, iar suma finală va fi de 1,884,900 lei ( în banii noi, cum le place unora să spună ), echivalentul a 387,043 euro. Apoi investind această sumă în instrumente care îți aduc un venit fix de 5% pe an, ai putea obține o pensie de 7.853 lei pe an, după doar 20 de ani de lucru. 

UPDATE

# infoar info arad informatii arad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here