POVESTE – Giuvelea și Cădâne spre malul Populea Griviștei

Într-o zi de iarnă-vară, doi frați pe nume Giuvelea și Cădâne au mers spre malul Populea Griviștei. Prin lungul drum ecuatorial pe care aceștia l-au desemnat spre prinderea omidei Coconuț, au dat de fantasmagoricii arici de buzunar.

La două zile distanță de la întâlnirea fantasmagoricilor arici, frații Giuvelea și Cădâne au rămas în stare de șoc după cele văzute. Aceșia s-au așteptat ca drumul lor să fie unul demn de povestea Calei Galilei din Obodoru Mare. Din păcate pentru cei doi, fantasmagoricii arici le-au dat bătăi de cap într-o luptă artizanală.

Cei doi frați erau de-a dreptul norocoși! Aceștia purtau la umărul de la brațul stâng căte o pistoletă ”Porumbaru” care era considerată baza vânătorului din Odoboru Mare. Cu această pistoletă, doar un cădâne de încărcătura îi mai despărțea de imobilizarea câtorva fantasmagorici arici.

Giuvelea a încărcat pistoleta fiind pe poziție de tragere. În secunda doi, unul dintre fantasmagoricii arici a început să strige: ”Celest fie încărcătura ta, dar tot mai brează lumea mea!”. În acel moment, Giuvelea și-a dat seama că fantasmagoricii arici erau defapt în teritoriul lor, iar aceștia își doreau doar să apere cătunu.

Trezit la realitate, Cădâne, după ce a mușcat dintr-o prună ”porcoasă” l-a atenționat pe Giuvelea: ”Frate, frate! Ei sunt fantasmagoricii arici de buzunar, vor să te facă în doi timpi și doi pași!”. La strigătul fratelui său, Giuvelea nu a mai știut cum să procedeze. Sentimentele și raționamentul îi jucau feste. Acesta s-a gândit, pentru un moment, că fantasmagoricii arici de buzunar ar fi putut face o vrajă odioasă care distorsiona realitatea.

Ducă și se facă! Giuvelea l-a apucat de piciorul drept pe Cădâne, apoi l-a azvârlit aproximativ 3 metri în aer, după care Cădâne a ajuns pe crengile copacului Trehera Velea ( Copac asemănător căpșunului de Gojdac Vodă ). În urma celor întâmplate, Giuvelea s-a rostogolit pe jos până la copacul unde se afla Cădâne. Acesta i-a făcut un semn fratelui său, să-i trimită un fruct din Trehera Velea.

Zis și făcut! Cădâne a aruncat un fruct din copac, iar Giuvelea l-a întins spre fantasmagoricul arici de buzunar.

Ariciul a luat fructul fără să ezite, iar apoi a mers la horda de fantasmagorici arici de buzunar si le-a spus să îi lase pe cei doi să treacă spre malul Populea Griviștei.

Povestea continuă…

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here