De ce scad acțiunile NIO și piața crește?

Compania producătoare de autoturisme electrice, scade în capitalizare. Acțiunile companiei Nio au scăzut cu -7% în ședința de tranzacționare din 1 decembrie 2020. De asemenea, din 30 noiembrie 2020, acțiunile acestora sunt într-o continuă scădere.

Astăzi, la momentul redactării acestui articol, valoarea estimată de investitorii companiei este de 57 miliarde $. Rivalul lui Nio, Tesla este evaluat la peste 500 miliarde $. Astfel că, compania din America este considerată de 10 ori mai valoroasă decât Nio.

De asemenea, Nio a venit cu un raport în piață, înaintea deschiderii ședinței de tranzacționare de pe 1 decembrie 2020. Aceștia au anunțat numărul de vehicule livrate pentru luna noiembrie 2020. După cum se așteptau majoritatea investitorilor, acest număr a fost într-o creștere ridicată față de anul trecut. Cei de la Nio au livrat peste 5,200 de mașini în luna noiembrie, cu 109% mai mult decât aceași lună a anului trecut.

Vedem că, acțiunile producătorului de mașini electrice, Nio, au crescut extrem de mult de la listare. Dacă la începutul anului 2020, o acțiune putea să valoreze și 2$, astăzi la finalul anului o acțiune a ajuns să valoreze peste 50$. Este oare acest preț unul corect pentru companie?

Răspunsul nu este atât de simplu, însă dacă compania continuă să performeze cel puțin la fel de bine cum a facut-o până acum, atunci prețul acțiunilor este justificat. Totuși, la o capitalizare de 57 miliarde $, anumiți investitori consideră că valoarea companiei este deja supraestimată și decid să-și retragă profiturile.

De ce crește piața?

Piața, care este reflectată de cei mai importanți indici din America, adică Dow Jones și SP500, crește astăzi. Vedem o evoluție pozitivă în ambele cazuri: Dow Jones +1.09% și SP500 +1.15%.

După cum estima piața încă de la începutul zilei, prin indicii futures, piața a crescut. Motivul care stă în spatele unor cumpărăi care au dus la această evoluție a indicilor este optimismul pentru un vaccin COVID-19.

Odată ce vaccinul este oficial aruncat în piață, iar cetățenii îl vor consuma, atunci s-ar putea considera că economia își va putea reveni.

De ce scad acțiunile Nio dacă piața crește?

Deși în majoritatea cazurilor putem vedea că acțiunile se mișcă odată cu piața, de data asta nu este la fel. Acțiunile Nio scad în urma unor zvonuri că anumite companii listate în America ar urma să fie delistate. Printre companiile respective se afla și numele Nio.

Totuși o altă ipoteză este că, investitorii nu ar mai vedea încă un raliu pentru acțiunile producătorului chinez de EV. Astfel că, unii dintre aceștia marchează anumite profituri, ducând prețul acțiunilor în jos.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here