De ce cresc bursele internaționale de Ziua Națională a României?

Astăzi 1 decembrie, sărbătorim Ziua Națională a României. Bursele din întreaga lume par să aibă o zi excelentă. Vedem indicele Shanghai care a crescut cu +17..%, SZSE Component +1,90%, China A50 +2.16%, SET +1.37%, BSE Sensex +0.98%, PSEi Composite +3.21%. Investitorii pe piața de capital din Asia au simțit creșteri semnificative pe data de 1 Decembrie 2020.

În Europa, bursele au început să fie deschise de la ora 10:00, iar evoluția celor mai importanți indici arată astfel: DAX +0.43%, FTSE 100 +0.71%, CAC 40 +0.24%, AEX +0.31%, IBEX 35 +048%, BEL 20 +0.50%, ATX +0.64%. Totuși, în ciuda optimismului care este în aer de Ziua Națională a României, există și indici care sunt în scădere: SMI din Elveția -0.21% și PSI 20 din Portugalia -1.01%.

De asemenea, indicii de la bursa din America par să crească puternic pe 1 decembrie 2020. Deși piața este închisă până la ora 16:30, ne putem da seama din indicii futures că astăzi s-ar putea să fie o zi verde și în America. Indicele futures Dow Jones +0.84%, futures SP500 +0.82%

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Bursa de Valori București este închisă, sărbătorind reușita unui an excelent și potențialul ridicat pe viitor. România a fost încercată foarte mulți ani, iar Bursa de Valori București a avut de suferit de pe anumite decizii luate în țară. Totuși, anul acesta, bursa din România pare să fie în plină ascensiune, pe merit.

În Septembrie 2020, România a fost selectată pentru FTSE Russel

În Iulie 2020, FTSE Russel a venit cu un nou raport legat de România și trecerea la statutul de piață emergentă secundară.

În acel raport, FTSE Russell a anunșat oficial că România va trece la statutul de piață emergentă secundară pe 21 Septembrie 2020, iar companiile care vor face parte din index-ul FTSE Globall All Cap vor fi Banca Transilvania și Nuclearelectria.

Banca Transilvania a fost clasificată ca fiind o companie de dimensiune medie, pe când Nuclearelectria una de dimensiune mică.

Cu cele două companii ale sale, România va ocupa 0.004% din index-ul Global All Cap, 0.038% din Emerging All Cap, 0.004% din All World, 0.038% din Emerging.

De ce cresc bursele internaționale de Ziua Națională a României?

După ce luna noiembrie a reprezentat o lună extrem de bună pentru bursele internaționale dar și din România, vedem că prima zi din decembrie pare să fie la fel. Totuși, evoluția pozitivă din piață vine din urma optimismului pentru vaccinul pentru coronavirus, care odată pus în practică ar putea să ajute la recuperarea economică.

UPDATE

# infoar info arad informatii arad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here