De ce acțiunile Moderna s-au apreciat cu +16.56%? Astăzi, de Sfântul Andrei

Acțiunile companiei Americane Moderna s-au apreciat cu peste +16% pe 30 Noiembrie 2020. Acestea au ajuns la cea mai mare valoare de la listarea companiei pe bursa din America.

Prețul unei singure acțiuni Moderna este de 147.58$. Astfel că, investitorii evaluează această companie la 58 miliarde $. Compania a devenit foarte cunoscută anul acesta din cauza pandemiei COVID-19.

Moderna a anunțat dezvoltarea unui vaccin care ar putea să fie răspunsul la virisul COVID-19. Totodată concurența, cei de la Pfizer, au anunțat un vaccin a cărei probabilitate de succes este de aproximativ 95%.

Pe data de 29 Octombrie, compania Moderna a publicat raportul financiar aferent perioadei încheiate la 30 Septembrie 2020. Aceștia au raportat o pierdere de -0.59$ pe acțiune, echivalentul unei pierderi de 233,636,000$. În ciuda rezultatului negativ pe acțiune, cifra de afaceri a companiei a crescut la 157 milioane $, față de 17 milioane $ în aceași perioadă a anului trecut.

De ce cresc acțiunile Moderna?

Chiar dacă compania a obținut o cifră de afaceri de 157 milioane $ în ultimul trimestru, aceasta are în total o cifră de afaceri de 232 milioane $ la 9 luni pentru 2020. Comparând cifra de afaceri a companiei cu capitalizarea acesteia, am putea spune că această companie este supraevaluată. Vedem că la 9 luni compania a reușit să obțină numai 232 milioane $, pe când investitorii evaluează compania la 58 miliarde $.

Deși ar părea o discrepanță uimitoare între performanțele companiei și evaluarea acesteia, trebuie să luăm în considerare că evoluția pe bursă a instrumentelor financiare reprezintă o imagine a performanței viitoare a companiei.

Astfel că, tradus, investitorii au așteptări ca Moderna să obțină rezultate uimitoare în următoarea perioadă de timp, evaluând compania la o asemenea capitalizare.

Până la urmă de ce cresc acțiunile Moderna?

Când oamenii vorbesc despre bursă tind să asocieze imediat următoarele cuvinte: ”joc la bursă”. Din păcate, aceste cuvinte tind să păteze imaginea pieței de capital, astfel că induc ideea că bursa este numai speculă. Trebuie menționat că, cei mai mulți bani la bursă nu s-au făcut din speculă ci din investiție.

Acțiunile Moderna s-au apreciat în urma unei note de ”BUY” din partea unui analist catalogat cu 5/5 stele. Acesta susține că prețul țintă pentru acțiunile Moderna este de 157$. Acest preț țintă este cu +6% mai mare decât prețul actual. Totuși, înainte ca piața să fie deschisă, prețul țintă ar fi fost considerat cu +24% mai mare decât prețul de la ședința de tranzacționare din 30 Noiembrie 2020.

UPDATE

# infoar info arad informatii arad

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here