Investiții cât o mașină second-hand la Spitalul Județean Arad – 8,900 Euro – ”Atât merită cetățenii acestui județ”

Pandemia de COVID-19 ne-a deschis ”încă odată” ochii pentru a vedea sistemul medical din România. De la tragedia din Colectiv, oamenii care gestionează bugetul statului par că n-au înțeles mai nimic. Oamenii arși la Colectiv erau aduși în spital pentru a fi tratați însă mureau din cauza bacteriilor din spital.

Astăzi, după ani de zile de la tragedia din Colectiv, ne-a lovit o nouă problemă, aceea a pandemiei de COVID-19 care sublinează cât de incapabil este sistemul medical românesc din cauza neajunsurilor pe care acesta ”le are”.

Dacă oamenii ar fi crezut că cea mai bună decizie este să investim în construcția de spitale și dotarea acestora cu cele mai performante echipamente, statul nu pare să fii avut aceași perspectivă. Cei mai buni studenți de la universitățile de medicină din țară nu aleg întodeauna să plece din țară doar de dragul de a pleca, ci mulți dintre ei aleg un trai mai bun printr-un salariu mai ridicat într-o altă țară mult mai civilizată.

”Marea investiție” votată de consilierii județeni din Arad a fost transferarea către Spitalul Clinic Județean de Urgență un număr de 5 aparate medicale, achiziționate chiar de Consiliul Județean Arad. Aparatele medicale însumează valoarea de 43,435 lei, aproximativ 8,900 Euro, cât o mașină la mâna a doua.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad a declarat: ,,Am achiziționat aceste aparate medicale în scopul creșterii calității actului medical prin dotarea cu echipamente medicale conform standardelor europene. Având în vedere starea de pandemie determinată de coronavirusul COVID-19 este necesară achiziționarea de aparatură și materiale necesare susținerii și tratamentului pacientului aflat în stare critică”

Un spital care este menit să servească cetățenii din întregul județ, ”a primit” aparatură medicală în valoare de aproximativ 8,900 Euro, sau banii pe care o persoană i-ar putea să-i folosească la achiziția unei mașini la mâna a doua.

La prima vederea ar părea că este o glumă sau o bătaie de joc asemenea ”investiție”, însă este cât se poate de real. O persoană care a vizitat acest spital ( P. Nastea – nu a dorit numele real ) a declarat pentru Infoar.ro: ”Ca cetățean în această țară, pe mine nu mă mai surprinde nimic, șmecheria, avuția și golănia dar mai ales așa zisele investiții. Poate că cei care au votat consideră că doar atât merită cetățenii acestui județ.”

Vedem cum un oraș ca Arad se chinuie de la o zi la alta să-și depășească starea rea în care s-a atâncit pe parcursul anilor din cauza deciizilor luate de conducerea acestui oraș și județ. Oamenii străzii sunt cei care par a vrea să stăpânească acest oraș fiindcă este plin de aceștia în Arad. După cum a spus și P. Nastea poate doar atât merită cetățenii acestui județ…

# infoar info arad informatii arad infoarad

Distribuie!

One thought on “Investiții cât o mașină second-hand la Spitalul Județean Arad – 8,900 Euro – ”Atât merită cetățenii acestui județ”

  • 30 noiembrie 2020 la 18:09
    Permalink

    Bună seara,daca aș ști că acest comentariu ajuta cu ceva comercianții din p-ta obor,care de doua luni de zile traiesc din nimic,as avea multe de spus.Abuzul pe care îl face prefectul mi se pare grosolan și abuziv,nu știu cu îl încurcă așa de tare această piata.Sunt deja trei luni de când nu mai functionam,este bătaie de joc,mult puțin cat era din vânzări puteam sa ne întrețin,dar așa,din ce,vine iarna,din ce ne vom plăti facturile.Mi-as dori tare mult sa apară acest articol și să rezolve cineva și situația noastră,vă mulțumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here