Și-a dus mama la spital apoi a luat-o decedată, infectată de Covid-19

Fiica unei paciente a spitalului din Târgoviște și-a dus părintele, negativ, la spital. După ce aceasta a așteptat 2 săptămâni să-și vadă mama, a trebuit să o ducă direct la cimitir.

Mădălina, fiica celei decedate a declarat pentru observatornews.ro: ”E vorba de lipsă de umanitate şi de respect faţă de semeni şi de tot. De ce nepăsarea asta, de ce nu încercăm să salvăm oamenii, să facem tot posibilul?

Din păcate această întâmplare nu este desprinsă din filme iar incidentul sublinează realitatea pe care cetățenii din România o trăiesc. Când vom conștientiza cât de periculos este acest virus, s-ar putea să fie mult prea târziu pentru unii. Totodată combinația fatală de virus Covid-19 împreună cu spitalele din România pot fi ultima cale pentru anumite persoane.

Această pandemie a scos la iveală sistemul medical românesc care era în urmă cu mulți ani față de sistemele medicale din vest. Abia acum putem observa lipsa investițiilor pentru dezvoltarea unui sistem medical performant, eficient și igienic.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgențe din Arad a fost mediatizat din cauza numărului ridicat de personal infectat cu noul virus Sars-CoV 2. Peste 135 de angajați din acest spital sunt infectați, iar 20% dintre ei sunt medici. Totul s-a întâmplat într-un timp extrem de scurt, 10 zile.

România are nevoie de investiții masive în sistemul medicat pentru a face față viitoarelor calamități pandemice sau a cererilor imense în diferite situații neplăcute. Indiferent de poziția noastră geografică, românii merită să folosească un sistem medical la cele mai înalte standarde.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here