Minoră de 4 ani ținută cu bunica moartă de COVID-19 – 31 de ore în așteptarea unui răspuns

”Ceea ce se întâmplă în România rămâne în România” sunt cuvintele unui urmăritor la aflarea acestei vești. Problemele acestei țări și lipsa de putere a unor persoane care sunt desenmnate să servească interesul cetățeanului, par din ce în ce mai mari de la o zi la alta.

Deciziile au ajuns să fie luate extrem de greu, iar în unele cazuri chiar se pasează această responsabilitate de la un angajat la altul cu speranța că poate poate găsește cineva o rezolvare. Pandemia de COVID-19 nu a adus aproape nimic bun de când a început, iar oamenii văd încă odată toate lipsurile pe care România le are și indiferența cu care se acționează în anumite cazuri.

Din păcate, o minoră împreună cu mama sa au fost ținute în casă cu bunica moartă de COVID-19 mai bine de 31 de ore. Toată această perioadă care ar putea să pară șocantă vine din cauza că fetița împreună cu mama așteptau o decizie din partea autorităților.

Extrem de grav este că acestea au stat fără a avea mâncare, căldură sau orice fel de comunicare de la cei care ar fi trebuit să gestioneze situația.

De asemenea, după primele 16 ore s-ar fi încercat să se scoată minora din casă, însă acest lucru nu s-a putut deoarece mama și fiica sunt suspecte de COVID-19.

Aceste momente terifiante ne arată defapt cât de ineficient este sistemul în care trăim și cât de mult ar trebui cetățenii să-și pună bazele în acesta, mai ales că din banii lor se plătesc salariile persoanelor care ar fi trebuit să lucreze în interesul acestora.

Conform observatornews.ro ar exista și o discuție între o rudă a mamei și fiicei și DSP:

Rudă: ”Buna seara, numele meu este Spirea Popescu Rodica și vă sun din Costești, Zorile, str Visinilor nr 8”

DSP”Nu imi dati toate detaliile astea că nu mă intereseaza. Spuneți întrebarea ca să știu cum să vă ajut. (…) Eu nu vă pot ajuta. De ce nu ați sunat toata ziua pentru lucrul asta?”

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here