Elon Musk devine a doua cea mai bogată persoană din lume

Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates

Antreprenorul Elon Musk l-a depășit pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru a deveni al doilea cel mai bogat om din lume, după o creștere încredibilă a averii sale personale.

Creșterea acțiunilor Tesla – după ce au fost adăugate la S&P 500

S&P 500 unul dintre cei mai importanți indicatori din Statele Unite ale Americii.

Valoarea netă a averii totale a lui Musk a crescut cu 7,2 miliarde de dolari totalizând astfel 128 de miliarde de dolari, după creșterea acțiunilor companiei sale Tesla.

Jeff Bezos – deținătorul Amazon pe primul loc în lume

Adăugarea Tesla în S&P 500 – a declanșat un nou val de cumpărare a acțiunilor producătorului de mașini electrice, iar valoarea de piață a companiei trece de 500 miliarde USD.


Tesla este deja cea mai valoroasă firmă de automobile din lume, în ciuda faptului că produce mult mai puțin față de companiile rivale precum Toyota, VW și General Motors, dar se axează pe ultimele tehnologii din domeniu. Musk a declarat că Tesla pentru a se extinde în Europa încearcă să acceseze segmentul pieței de masă printr-o mașină mică.

„În SUA, mașinile tind să fie mai mari din motive de gust personal”, a spus el. „În Europa, tind să fie mai mici.”

După ani de pierderi, Tesla a înregistrat cinci trimestre consecutive de profit, deoarece vânzările mașinilor sale sunt în creștere în ciuda pandemiei.

Cel mai nou intrat și totuși cel mai mare din S&P 500

Firma din California va fi cel mai mare nou intrat pentru indicele S&P 500, cu o valoare de piață de peste 500 miliarde de dolari. Fondurile de investiții care urmăresc indicele vor deține automat acțiuni Tesla și vor beneficia de câștigurile de pe urma creșterii din prețul acțiunilor sale – date care i-au entuziasmat pe investitori.

Tu ai cumpăra acțiuni Tesla?

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here