AVERTISMENT- Spitalul Județean umplut de SARS-CoV-2 – ”ajutor, îmi e frică”

Virusul ucigaș, COVID-19 a făcut și face în continuare ravagii pe toată planeta. De la primele apariții ale virusului din decembrie 2019, s-au luat extrem de multe măsuri. Totuși până la acele măsuri, au fost o serie de evenimente groaznice care au afectat foarte multe persoane. Printre acestea se numără șprăbușirea burselor în luna martie 2020, lockdown-ul în case și protecția obligatorie în spațiile publice.

Din păcate, acest virus s-a răspândit din ce în ce mai mult, ajungând și la Arad. Nu este nimic surprinzâtor că unul dintre locurile cu cele mai multe cazuri de SARS-CoV-2 este chiar la Spitalul Județean Arad. Trebuie să fim conștienți că cei care se supun celor mai mari riscuri sunt cei care luptă chiar în prima linie – personalul spitalului.

OFICIAL una dintre cele mai negre vești este că peste 135 de angajați de la Spitalul Județean Arad sunt infectați cu noul coronavirus, iar peste jumătate din ei sunt chiar asistenții cu care s-ar putea să vă întâlniți. O pondere foarte mică o au medicii, fiind infectați doar 20%.

Vestea este chiar mai rea, dacă ne gândim că într-un timp extrem de scurt ( 10 zile ), numărul de angajați infectați al Spitalului Județean de Urgență Arad s-a dublat, ajungând la 135 de cazuri.

Luni a ajuns vestea că 71 dintre aceștia sunt asistenți medicali, 29 medici, iar restul sunt infirmieri, brancardieri sau personal administrativ. Este o situație dificilă, prin care personalul acestui spital și cetățenii orașului Arad dar și a celorlalte localități din județ o simt.

Este adevărat că indiferent de forma acestui virus, el este foarte periculos, iar lumea trebuie să fie preventivă. Însă, a rămâne conștient în astfel de situații poate să fie diferența între rău și bine. Purtarea măștiilor este extrem de utilă dacă se realizează corespunzător.

Sărbătorile se apropie iar multe familii vor sta împreună, însă nu toate. Cei care ne apără pe noi, cei din linia întâi sunt acolo să lucreze și să ne apere, iar noi trebuie să fim recunoscători

O persoană a declarat că: ”Numai gândul de a merge până la Spitalul Județean m-ar face să strig de ajutor îmi e frică, iar asta nu ar ajuta pe nimeni.”

Distribuie!

2 comentarii la „AVERTISMENT- Spitalul Județean umplut de SARS-CoV-2 – ”ajutor, îmi e frică”

 • 24 noiembrie 2020 la 11:38
  Permalink

  Am auzit de la multe persoane, care chiar daca se simt raciti sau au febra, nu merg sa se testeze si nici nu spun medicului de familie. Ce facem cu aceste persoane??????

  Răspunde
  • 26 noiembrie 2020 la 9:00
   Permalink

   Și ce, dacă ai febră sau te simți răcit, trebuie sa anunți pe cineva? Stai acasă și te îngrijești. Nu vad care-i problema. Și oricum, la ce-i in spital, nici nu+i de mirare că lumea nu anunță, le e teama sa nu fie internati. Știu că de acolo sunt șanse mari să nu ieși viu.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here