Tehnologia de modelare a viselor de la MIT poate să introducă sugestii în visele tale

Manipularea viselor

Oamenii de știință de la MIT (Institutul de Tehnologii din Massachusetts) au descoperit cum să îți manipuleze visele combinând o aplicație multimedia cu un dispozitiv de urmărire a somnului numit Dormio. În noul lor studiu, cercetătorii au reușit să introducă anumite subiecte în visele unei persoane, cu rezultate destul de bizare.

Incubare controlată a viselor!

Pentru a face acest lucru, cercetătorii de la ”Fluid Interfaces MIT Media Lab” – un grup care dezvoltă sisteme portabile și interfețe pentru a spori abilitățile cognitive – au folosit o tehnică numită incubare targetată către vis (TDI).

Studiile anterioare au arătat că, în timpul unei stări de vis rare, cunoscută sub denumirea de visarea lucidă, în care o persoană este conștientă de faptul că are loc un vis, aceasta poate folosi această conștientizare pentru a-și modela în mod conștient aspecte ale viselor. Incubarea profită de un stadiu de somn timpuriu, cunoscut sub numele de hipnagogie, pentru a obține un rezultat similar (deși nu chiar „controlează” visele de-a dreptul).

Cum se poate realiza

Deși unele vise au loc în timpul hipnagogiei, cele mai multe vise se desfășoară în timpul somnului cu mișcare rapidă a ochilor (REM). Înainte ca creierul să atingă somnul REM, acesta trece prin trei etape ale somnului non-REM. În primul rând se realizează trecerea de la veghe la somn, când are loc hipnagogia. Acesta este urmat de somn ușor și apoi, în cele din urmă, de somn profund, potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH). Pe tot parcursul nopții, un visător va trece de câteva ori prin somnul REM și non-REM.

Vise sugerate

Dormio a fost testat pe propriul creier visător al personalelor din echipă, folosind tehnologia de formulare a unei sugestii despre un film preferat, cu un mesaj audio printr-o piesă muzicală preferată.

Brainstorming-ul creativ ar fi probabil o aplicație posibil de creat pentru visarea țintită. Dar, întrucât multe dintre mecanismele care controlează somnul și visarea nu sunt bine înțelese, este prea devreme să spunem cu exactitate cum conținutul unui vis sau obținerea unei stări de conștientizare în timpul viselor ar putea beneficia în mod direct dar în alte moduri o persoană sănătoasă.

Reclame în vis

Învățarea limbilor străine în somn sau momentele de creativitate despre care știm că funcționează și introducerea reclamelor audio în timpul acestor perioade ne-ar putea manipula pentru cumpărarea unor produse în ziua următoare.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here