!!!Se înființează!!! – Comitetul Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2!!!

Propunerea Ministerului Sănătății

Executivul a aprobat Memorandumul privind înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Organism interministerial

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Vor fi prezentate strategia și planul de acțiune

Comitetul național va prezenta strategia și planul de acțiune privind vaccinarea anti-Covid 19 și va realiza implementarea acestora. Conducerea Comitetului este asigurată de un președinte desemnat prin decizie a Prim-ministrului, iar activitățile desfășurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare.

3 domenii prioritare

a) Comunicare

b) Logistică

c) Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale (RAPI)

Rolul comitetului

Rolul Comitetului este de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate :

 • – Informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și populația generală
 • – Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora
 • – Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare
 • – Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare
 • – Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare.

Activitățile din cadrul Comitetului vor fi desfășurate de reprezentanți ai institutiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătății și a instituțiilor din subordinea, în coordonarea și sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și organizațiilor profesionale de profil.La lucrările Comitetului participă și consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuții în domeniul sănătății și consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Distribuie!

One thought on “!!!Se înființează!!! – Comitetul Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2!!!

 • 20 noiembrie 2020 la 12:56
  Permalink

  Foarte bine, să fie vaccinată toată lumea!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here