Cei mai căutați infractori de POLIȚIA ROMÂNĂ – Imagini
Deși România este cunoscută ca fiind o țară unde rata criminalității este mică în comparație cu alte țări din Europa, totuși există infractori căutați. Din păcate, numărul acestora nu este mic și devine din ce în ce mai alarmant. Românii încep să se îngrijoreze din cauza că aceștia sunt în libertate. Lista cu aceștia o puteți vedea mai jos, dar este de recomandat parcurgerea articolului cu atenție.
Pentru a realiza cât de gravă este situația, propunem un simplu exercițiu. Dacă numărul persoanelor urmărite este de aproximativ 2.560, cel al infractorilor foarte căutați este de aproximativ 50. Acest lucru ar însemna că 1.91 din persoanele date în urmărire din 100, sunt infractori foarte căutați.
Un exemplu poate fi județul Arad, unde rata criminalității a scăzut de aproape 3 ori față de anul 1998. În cifre, asta s-ar traduce la 162 de condamnări la 100,000 de locuitori. Județul Arad ar fi poziționat pe locul 28, din punct de vedere al ratei criminalității în România.
Cum procedăm dacă vedem un infractor?
Până la această oră, nu există informații oficiale din partea Poliției Române cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindem, odată ce am observat unul dintre cei menționați pe lista celor mai căutați infractori de către aceștia.
Totuși, în cazul depistării unuia dintre cei mai căutați infractori, este recomandat să nu faceți gesturi evidente care să insinueze că ați identificat persoana respectivă și că intenția dvs. este de a anunța organele de specialitate. Acest lucru este recomandat, deoarece indivizii pot fi periculoși iar viața dvs. poate fi pusă în pericol. Cel mai bine este ca odată identificat individul, vizual, să păstrați acelați contact vizual mai mult de 1 – 2 secunde, deoarece acest lucru ar putea declanșa în mintea infractorului că este identificat.
Odată identificat, mergeți într-un loc cât mai public, de preferat cu gardieni și camere de filmat și apelați la Poliția Română pentru a oferii informații esențiale de genul: localizare exactă, data, ora, îmbrăcăminte și aspect.
De reținut că acestea nu sunt informații oficiale din partea Poliției Române și nu trebuie tratate ca fiind singura variantă posibilă în identificarea și transmiterea unuia dintre infractorii cei mai căutați.
Lista cu aceștia o puteți vedea mai jos:





Pingback: PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI INFORMATICE - InfoArad