PERICOL. Peste 1.770 de arme descoperite (lumea se înarmează)

Poliția Română, a coordonat oficial o operațiune la nivelul european, cu scopul de a preveni și a combate traficul cu arme. Multe dintre semnalele de alarmă vin chiar din Turcia, spun cei de la Poliția Română. Întâmplarea face ca peste 1.770 de arme să fie deținute ilegal, fiind descoperite în țările participante la această operațiune

Perioada este una chiar recentă, totul întâmplându-se între 2 și 11 Noiembrie 2020, iar Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a organizat și condus Operațiunea BOSPHORUS.

În această operațiune au participat 24 de state europene (Albania, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia și Marea Britanie)(Albania, Belgia, Bulgaria)

Polițiștii din România, Portugalia, Albania și Grecia au ajuns la un număr de 81 de percheziții la domiciliu și verificări individuale, care au dus la 11 arestări. Astel că, 13% din cazurile de percheziție au fost finalizate cu o arestare. Din păcate pericolul există, iar cu ajutorul acestei operațiuni au fost descoperite și ridicate, în total, 191 de arme, 3.700 de cartușe, droguri (canabis și cocaină), țigări netimbrate, un autovehicul, articole pirotehnice și documente de identitate false, în statele menționate mai sus.

De menționat este că, în România numărul perchezițiilor a fost mai mic, 21. Cel al controalelor de asemenea a fost de 14 controale. În final, au fost indisponibilizate 11 arme și 300 de cartușe.

Având în vedere numărul mare de arme descoperite, dar și cantitatea enormă de cartușe, oamenii încep să-și facă îngrijorări privind ziua de mâine. Deși situația globală, nu este una fericită, iar în unele state din Europa s-au început proteste masive, desfășurate într-un mod total agresiv, s-ar putea considera un motiv pentru care lumea se înarmează.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here