IMAGINI – Aradul interbelic comparat cu cel de astăzi

Orașul Arad a fost unul dintre cele mai respectate orașe din România și mai ales din zona s-a geografică. Perioada interbelică ( 1918 – 1938 ) a reprezentat o perioadă de glorie pentru frumosul oraș de pe râul Mureș. Deși au trecut 100 de ani de la începutul perioadei interbelice, totuși încă au rămas urme extrem de vizible ale vremurilor apuse.

În articolul acesta, puteți vedea câteva imagini cu Aradul interbelic, comparat cu imaginile din Aradul actual, cel al zilelor noastre. Aceste imagini vor trezi sentimente puternice pentru toți cetățenii orașului Arad. Totodată, acestea ne vor pune pe gânduri și vom realiza cât de asemănător este orașul de astăzi cu cel din vremurile de altă dată, diferențele fiind detalii.

  1. Gara Arad
Perioada interbelică ( 1918 – 1939 )
Actual

2. Primărie

Perioada interbelică ( 1918 – 1939 )
Actual

3. Mureș

Perioada interbelică ( 1918 – 1939 )
Actual

4. Front Teatrul Ioan Slavici

Perioada interbelică ( 1918 – 1939 )
Actual

5. Biserica Catolică Sf. Anton de Padova

Perioada interbelică ( 1918 – 1939 )
Actual

Vedem că imaginile sunt absolut deosebite și cu un impact extrem de puternic pentru cetățenii de astăzi ai orașului Arad. Analizând aceste imagini, vedem că orașul a păstrat multe elemente din perioada interbelică, demonstrând prin simpla recunoaștere a acestor imagini, chiar și după 100 de ani.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here