55.800 de pachete țigări, în valoare de 136.000 euro, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, 55.800 pachete cu țigări în valoare de 136.000 de euro.

Un maramureșean și o sătmăreancă sunt cercetați pentru contrabandă, iar azi, urmează sa fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 15 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negrești Oaș au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității Bixad, două persoane (un bărbat și o femeie) care încărcau colete învelite în folie neagră dintr-un adăpost de animale într-o autoutilitară.

În momentul în care au fost surprinși de către polițiști de frontieră, cei doi încărcaseră deja douăzeci si cinci de colete în mașină, iar celelalte unsprezece se aflau în adăpostul de animale.

În scurt timp au fost informate și autoritățile ucrainene despre evenimentul de frontieră.

Cele două persoane – femeia, în vârstă de 52 de ani din județul Satu Mare și bărbatul, în vârstă de 29 de ani din Maramureș – precum și mașina împreună cu cele 36 de colete găsite la fața locului au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.100 de pachete cu țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 270.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 1.500 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Negrești Oaș cu propunere de arestare preventivă. În cauză se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

În data de 14 noiembrie 2020, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au descoperit, la aproximativ 400 de metri fața de linia de frontieră, pe direcția localității Valea Vișeului, într-un tub de sub un podeț, mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră.

Baxurile cu țigări au fost ridicate și transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 27.750 pachete țigări, cu timbre fiscale de Republica Moldova și Belarus.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 325.000 lei, a fost confiscată, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat, azi dimineață, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în jurul orei, 00.40, colegii noștri au observat în zona de frontieră, pe direcția localității Lupcina, județul Suceava, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transpostând în spate colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal să se oprească, însă acestea au abandomat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care în cel mia scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele descoperite pe partea românească au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarieii a rezultat cantitatea de 4.950 pachete țigări, în valoare de aproximativ 58.000 lei.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here