Mesajul lui Florin Dumitrescu – Chef la chefi la cuțite

De gătit, gătesc de foarte mult timp şi nu prea m-am mai oprit. Fie că gătesc acasă sau la evenimente, live sau online, gătitul este meseria de bază. Recunosc, cel mai dor îmi este să gătesc în restaurant, a la carté, cu adrenalina de serviciu şi să îmi conduc echipa spre succes. Eram la un pas să fac asta, dar în martie am intrat în lockdown şi am renunțat să mă mint singur că va funcționa chiar şi în situația actuală. Acum mă gândesc doar la prietenii mei care au rămas în piață şi care ba deschid, ba închid. Încasările sunt mici spre deloc, salariile trebuie date în continuare, echipele se restrâng iar cei care rămân pe dinafară, doar ei ştiu cum se descurcă. Să găteşti ai nevoie de marfă, iar furnizorii sunt un alt aspect foarte important care nu trebuie deloc neglijat, acolo alt efect de domino din această cauză. Şi dincolo de dorul meu de a găti, apare întrebarea următoare: ce speranță mai avem? Vor mai funcționa restaurantele ca înainte? Vacanțele în locuri aglomerate? Ghiduri de recunoaştere internațională în România? Bucătarii şi ospătarii ce fac de Crăciun? Dar taximetriştii? Dar de Revelion? Dar artiştii? Artiştii ce fac? Ei ce mănâncă? Cum îşi plătesc facturile? Cred că, în situația asta, nu ne mai poate ajuta nici un speaker motivațional, dar am mare speranță în ştiință şi în câțiva doctori cercetători buni care vor salva situația. Până atunci, ne rugăm la Dumnezeu să fie mai bine. Aveți grijă de voi, oameni buni!

Sursa: Florin Dumitrescu

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here