14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului Zaharat sub sloganul- “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”

Ziua Mondială a Diabetului reprezintă un prilej de conștientizare a populației cu privire la această afecțiune și la importanța prevenției.Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc.O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet și educație terapeutică este important  pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala.Ministerul Sănătăţii consideră că programul național curativ de diabet trebuie regândit și îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților.De asemenea, se intenționează dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului  de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.

Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here