Sputnik V: Ungaria devine primul stat european care testează vaccinul rusesc împotriva COVID-19

  • Dacă va fi considerat eficient, se vor comanda cantităţi mai mari în a doua jumătate a lunii ianuarie.
  • Ungaria devine primă ţară care introduce pe piaţa europeană vaccinul Sputnik V, care nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE.

Aflat în carantină, după ce s-a infectat cu Covid-19, Peter Szijjarto, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului, a declarat miercuri seară prin legătură video, că ţara sa se află în „negocieri avansate” pentru obţinerea vaccinului de la Moscova.

Achiziţia vaccinului de către Budapesta şi intrarea acestuia pe piaţa UE ar reprezenta o victorie simbolică pentru vaccinul rus Sputnik V, care a fost criticat de unii specialişti din cauza ritmului rapid de aprobare şi a informaţiilor limitate cu privire la eficacitatea acestuia.
Sputnik V nu se numără printre vaccinurile aprobate de UE, care a încheiat acorduri cu câteva companii farmaceutice, printre care şi Pfizer- BioNTech, pentru achiziţionarea a mai mult de 1 miliard de doze.

Distribuie!

One thought on “Sputnik V: Ungaria devine primul stat european care testează vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The maximum upload file size: 128 Mo. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here